U KLUBU SAX

Veliki World Music koncert Čipkica i prijatelja

14.11.2014 u 09:31

Bionic
Reading

Povodom skorašnjeg snimanja prvog albuma, Čipkice vas pozivaju na cjelovečernji koncert u četvrtak, 20. studenog u 21 sat u klubu SAX

Kako bi večer u SAX-u bila raznolikija i bogatija pobrinut će se gostujući sedmeročlani sastav Kazan koji izvodi glazbu inspiriranu tradicijom Hrvatske i Balkana te simpatični trio Zorja. Obzirom na repertoar koji će izvoditi, večer u SAX-u možemo nazvati susretom 'world musica' i hrvatske tradicijske glazbe. Ulaznice za koncert koštat će 20 kuna, a sve donacije idu u svrhu snimanja prvog čipkastog albuma.

Čipkice su svoje putovanje započele 2008. godine na radionici sevdaha, nakon koje se rodila ideja o osnivanju ansambla koji bi izvodio tradicijsku glazbu iz cijeloga svijeta. Etno ansambl Čipkice osnovala je maestra Lidija Dokuzović, renomirana etno glazbenica i vokalistica grupe Afion koja je nakon preseljenja u Švedsku dirigentsku palicu prepustila solistu ansambla Lado, Krunoslavu Šokcu. Čipkice svoj repertoar uče na raznim radionicama tradicijske glazbe, ali i učeći jedne od drugih, a izvode ga a cappella i uz glazbenu pratnju.

Razni festivali, kulturne i humanitarne priredbe su prigode u kojima su Čipkice uvijek rado viđene gošće s kojima svijet možete obići u svega par pjesama. I to bez putovnice. Djevojke iz Čipkica svojim radom nastoje prenijeti i upoznati publiku s ljepotom različitosti kultura i melodija, koju i same, stvarajući zajedno, putem otkrivaju. Isto tako, veseli ih pjesmom pomoći humanitarnim zbivanjima, promociji kulturnih dobara i manifestacijama s ciljem promicanja tolerancije i solidarnosti.

Veliki uspjeh i popularnost Čipkice su stekle nastupima na HRT-ovoj emisiji 'Do posljednjeg zbora' gdje su ušle u društvo pet najboljih zborova u Hrvatskoj.

Detaljnije informacije o dosadašnjim nastupima možete pronaći na službenoj Facebook stranici Čipkica