LET 3, URBAN, E.N.I...

Veliki oproštajni koncert svidovaca 3. prosinca na Korzu

20.11.2009 u 11:59

Bionic
Reading

Velikim koncertom na riječkom Korzu 3. prosinca riječki glazbenici će se oprostiti od kultnog radija Svid, koji je dobio novog vlasnika i nove programske smjernice. Nastupit će Let 3, Urban & Vava, E.N.I., Morso, Diskurz i mnogi drugi

Iako su se slušatelji i dio autorske ekipe kultnog riječkog radija Svid, koji je nedavno dobio novog vlasnika i nove programske smjernice, pomirili s činjenicom da 98,4 MHz više neće biti sinonim za urbani riječki zvuk, cijela priča oko Svida još nije gotova.
 
Naime, od svoje omiljene radiopostaje Riječani će se uoči njezinog 14. rođendana oprostiti onako kako najbolje znaju – koncertom.

Objavljena je impresivna lista riječkih glazbenika. Na Korzu će tako u četvrtak, 3. prosinca, nastupiti Let 3, Urban & Vava, Grč, My Buddy Moose, Diskurz, E.N.I., Morso, Disco 'n' Action, Hesus Attor, Father, Avlijaneri, Carmina Puttana, Mandelbrot Set, Quasarr, FOF i Mandrili.

Ideja o koncertu rodila se gotovo istodobno s najavom promjene uređivačke koncepcije, a interes bendova koji su na taj način željeli pružiti podršku ekipi Svida bio je toliki da su se organizatori morali mnogima samo zahvaliti na podršci jer je bilo nemoguće svim bendovima omogućiti nastup.

Prema najavama, osim koncerta na Korzu, priprema se i sličan događaj u Palachu

Radio Svid godinama je bio na glasu kao kultni riječki gradski radio okrenut mlađoj, urbanoj generaciji. Velik dio svog programa posvećivao je neafirmiranim bendovima i onima koji se nisu mogli probiti na 'mainstream' valove, čime je snažno utjecao na razvoj alernativne kulture u Rijeci.