XONTAKT DFV U KINO KLUBU

Večer plesnog filma i videa u Splitu!

05.02.2013 u 12:50

Bionic
Reading

U srijedu 6. veljače u 20 sati i 30 minuta Kino Klub Split predstavlja XONTAKT DFV večer plesnog filma i videa - En Knap 'What are you going to do when you get out of here?'

En Knap je međunarodna plesna skupina koju je 1993. godine osnovao Iztok Kovač u Leuvenu u Belgiji, pod pokroviteljstvom produkcijske kuće Stuc i festivala Klapstuk. Godinu dana poslije skupina se seli u Ljubljanu te osniva En Knap - plesnu kompaniju. Program En Knapa je od samog početka financijski potpomognut od slovenskog Ministarstva kulture i Gradskog vijeća Ljubljane, Odsjeka za kulturu

Film 'What are you going to do when you get out of here?', rad nagrađivanog dua Kovač-Podgoršek, složen je pejsaž improviziranih situacija utopljenih u bezvremensku mrežu rudnika ugljena podno slovenskog grada Trbovlja (rodni grad Iztoka Kovača i glavni izvor njegove inspiracije). Realistični prikaz tog postsocijalističkog grada, koji kao da još egzistira izvan vremena, bio je pokretački impuls timu priznatih plesača i filmaša da stvore intimnu introspekciju.

Fizički napori sedam plesnih tijela koja sijeku smišljeno izabranu situaciju, okruženi toplinom i vlagom podzemnog svijeta, stvaraju poetičku notu filma, prizivajući Tarkovskog i Becketta. Film je baziran na motivima performansa S.K.I.N. koreografa Iztoka Kovača i Julyen Hamilton, a audiovizualna artikulacija enknapovskog govora tijela u pokretu uvlači promatrača u atmosferu koja obuzima i osvaja.

 
Projekcije su edukativnog karaktera, organizirane za članove i sve koji žele prisustvovati. Ulaz je besplatan i svi su dobrodošli!

228328,214354,212797,147090