NAJJAČA KAD JE NAJTEŽE

Vanja Mamić: Ovo je pobjeda za moju kćer Ninu!

28.06.2016 u 13:53

Bionic
Reading

Proteklog vikenda vratio se osmijeh na lice Vanje Mamić koja je pokazala što znači biti najbolja u sportu koji istinski voliš. Naime, Vanja je odnijela titulu prvakinje Hrvatske u jahanju za amatere pojedinačno i ekipno, a pobjedu je posvetila kćeri Nini kojoj je svojim uspjehom željela poručiti kako je borba u životu najvažnija. Naime, Nina Mamić prije deset dana završila je u pritvoru zbog prijetnji bivšem dečku, iz kojeg je puštena nakon povlačenja optužnice

Teški životni trenuci na mnoge djeluju obeshrabrujuće, no ne i na Vanju Mamić. 'Kad mi je najteže, u sebi uvijek nađem snage da se borim do kraja', kaže Vanja koja se prošlog vikenda izborila jednu važnu joj pobjedu. Odnosno čak dvije - postala je prvakinja  Hrvatske u preponskom jahanju za amatere pojedinačno i ekipno.

Nakon dugo godina bavljenja tim sportom uspjeh je došao kao kruna njezine ljubavi prema jahanju i uloženom trudu. Vanja je na pobjedi zahvalila i svom treneru Renatu Levaniću, no posvetila ju je nekom drugom.


Vanja na pobjedničkom postolju


Zagrljaj olakšanja nakon pobjede i čestitke trenera Renata Levanića




'Lijep je bio osjećaj pobijediti, ali prije svega ova pobjeda je posvećena mojoj kćeri Nini, anđelu kojeg volim najviše od svega, ujedno i moja poruka kako u životu samo borci pobjeđuju. Talent možeš naslijediti, tehniku izvježbati, ali srce je ono što te čini pobjednikom.  Samo borci uspijevaju, a MI to jesmo', poručila je Vanja kćeri koja je nedavno zbog prijetnji bivšem dečku završila u Remetincu. Obiteljska drama nije slomila Vanju koja je kćeri u tim trenucima bila najvažnija podrška.

Nakon osvojene titule Vanja razmišlja i o prelasku u profesionalce.


Vanja i Nina Mamić

'Možda je napokon došlo i vrijeme i za to, no posao i djeca su na prvom mjestu pa ću o toj odluci još razmisliti', priznaje. Ovog ljeta, kaže, uputit će se već tradicionalno na Pag, no s djecom će uskoro i na neku destinaciju izvan Hrvatske.