ASTRO KOMPATIBILNOST

Vage će uvijek biti uz Ribe kad ih stvarno trebaju

02.03.2017 u 18:19

Bionic
Reading

Povezanost s braćom i sestrama jedan je od najdubljih i najsloženijih odnosa u životu. Uz nebrojene zgode i sjećanja iz djetinjstva, braća i sestre dijele povjerenje i iskrenu međusobnu ljubav. No takav se odnos može i prilično zakomplicirati kada je riječ o suparništvu i različitim osobnostima. Otkrijte kako se slažete sa svojom sestrom ili bratom i kako možete poboljšati odnos

VATRENI ZNAKOVI

Ovan i Ribe

Iako o mnogim pitanjima imaju gotovo suprotne stavove, njihove razlike nisu nepomirljive. U stanju su družiti se uz mnogo tolerancije i zafrkancije, samo što Ovan mora paziti da ta zafrkancija ne bude pregruba. Ako i prekorači granicu, bolje mu je da se čim prije ispriča, jer je Riba ranjiva – i dugo pamti.

Lav i Ribe

U ovom je odnosu Lav dominantan čak i ako je mlađi ili je žensko. Riba će se pokušati pretvarati da nije tako, ali oboje će znati tko je gazda. Dobro će se slagati ako pristanu na podjelu uloga: Lav ne smije šefovati i grabiti previše za sebe, već mora djelovati zaštitnički; Riba treba ovome dopustiti da privlači pozornost, ali ne i da zauzima njen prostor.

Strijelac i Ribe

Oboje su sanjari skloni maštanju pa bi mogli jedno drugo ohrabrivati u nerealnim očekivanjima. Ipak, različiti karakteri često su prepreka u ostvarenju bliskosti pa će ovaj odnos biti pun uspona i padova. Dok je Strijelac direktan i bez dlake na jeziku, Riba je nježna i osjetljiva pa će ju njegove riječi i postupci izbacivati iz takta.


ZEMLJANI ZNAKOVI

Bik i Ribe

Zahvaljujući miroljubivoj naravi dobro se slažu, no to ne znači da među njima ne mogu izbiti trzavice. Bik povlači granicu između sebe i okoline, dok Riba žudi za povezivanjem. Ona će ponekad nesmotreno zakoračiti na njegov teritorij, na što će on odgovoriti sebično i svadljivo. Nesuglasice neće trajati dugo niti će biti burne pa njihov odnos neće doći u pitanje.

Djevica i Ribe

Iako su drugačiji, ovo dvoje će lako pronaći ravnotežu i sklad u svakoj situaciji. Djevica čvrsto stoji s obje noge na zemlji pa će u ključnim trenucima pomoći Ribi da pronađe ravnotežu. S druge strane, kreativne će Ribe zadiviti Djevicu originalnim idejama. Povremeno će doći do nesporazuma koji će međutim biti riješeni s lakoćom. Nastavit će se dobro slagati i kao odrasli.

Jarac i Ribe

Na prvi su pogled prilično drugačiji, ali vrlo brzo razvijaju međusobno povjerenje i poštovanje. Iako se možda neće često nalaziti u istome društvu, oboje će se ponašati izrazito zaštitnički jedno prema drugome. S vremenom će naučiti cijeniti talente i ciljeve onog drugog te uvijek rado u svemu međusobno podupirati.

ZRAČNI ZNAKOVI

Blizanci i Ribe

Blizanci su radoznali, raspršeni i aktivni, dok je Riba povučenija, stidljivija i emocionalno dublja. Iako su u mnogočemu nepodudarni, podjednako su daroviti i mogu postati bolji jedno uz drugo. Blizanci će se diviti plodovima riblje mašte, dok će ona putem Blizanaca upoznati mnoge ljude usvojiti praktične društvene vještine.

Vaga i Ribe

Imaju maštovite ideje pa će zajedno stvarati originalne scenarije za kućne zabave. Roditelji će morati trošiti puno novca na igračke i odjeću, jer se oboje često vole kititi nečim novim. Srećom, rijetko će posezati za onim što pripada onom drugom. Vagin osjećaj pravednosti i Ribina bezuvjetna ljubav vezat će ih za čitav život.

Vodenjak i Ribe

Ova se djeca mogu dobro slagati unatoč izraženim razlikama. Riba je prirodno sućutna i motivirana na pomaganje živim bićima, dok Vodenjaka više zanimaju veće skupine ljudi nego pojedinci. Dok će Riba u kuću donijeti napuštenog psića ili mačića, Vodenjak će radije organizirati zabavu s neobičnim prijateljima, navodeći Ribu da ga ocijeni površnim i zaigranim.

VODENI ZNAKOVI

Rak i Ribe

Dobro će se slagati i biti vrlo sretni dokle god imaju mirno i sigurno okruženje. Iako su oboje osjetljivi i brižni, Riba je u tome aktivnija i požrtvovnija, dok je Rak sposobniji povući granice i zaštititi se od negativnih vanjskih utjecaja. No ove im nijanse neće ugroziti prisan i tolerantan odnos. Uvijek će ostati prisni i odoljeti eventualnoj razdvojenosti i tuđem upletanju.

Škorpion i Ribe

Imat će uistinu sjajno zajedničko djetinjstvo. Oboje su vrlo intuitivni, a karakterno se odlično nadopunjuju i razumiju pa će vrlo brzo razviti duboku emocionalnu povezanost. Bit će iznimno pažljivi da ne povrijede jedno drugo pa do će sukoba dolaziti vrlo rijetko. Škorpion će se ponašati zaštitnički prema Ribi, a ona će to znati cijeniti.

Ribe i Ribe

Ovo je dvoje sposobno uživjeti se u bajke i snove pa će voditi sasvim ozbiljne razgovore o vilenjacima, Zubić-vili i Djedu Mrazu. Roditelji ih neće morati učiti o vrijednosti davanja u bliskom odnosu, jer će si sami od sebe obostrano pomagati.
Ako se posvade, bit će to zbog nečijih povrijeđenih osjećaja. U mladoj dobi, trebat će im racionalan posrednik da ih pomiri.