NA OTOKU BRAČU

Uskoro će se održati premijerno izdanje festivala Bol Soul

01.10.2015 u 17:07

Bionic
Reading

U Bolu na Braču od 7. do 14. listopada bit će novi glazbeni festival - Bol Soul, na kojem će se hrvatskoj publici premijerno predstaviti trenutačno najperspektivniji soul pjevači današnjice, Jarrod Lawson, Tracy Hamlin i Rose Vincent

Tijekom sedam dana održavanja, na Bol Soulu će nastupiti dvadesetak najpoznatijih europskih soul DJ-a iz Velike Britanije i Njemačke, među kojima su Bigger, Ash Selector, Eddie Piller, Greg Edwards, Chris Philips, Fitzroy, Ralph Tee, Mike Stephens, Roger Williams, Ian Dewhirst, Steve Hobbs, Mick Farrer, Bob Povey, Phil Levene Aka-EclecticJazz, Natasha Kitty Katt Probert, Perry Louis, Paul Mac, Andrea Robertson, Carl Starpoint, DJ-Hughie Hughie, DJ Friction.

Briljantni mladi američki pijanist i vokalist Jarrod Lawson svjetske je top-ljestvice pokorio svojim prvim albumom 'Sneak Peak'. Glazbeni kritičari za njega kažu da po glazbenom izričaju može uz bok stajati veteranima soula Marvinu Gayu, Donnyju Hathawayu, Leroyu Hutsonu, štoviše tvrde da se u soulu još od ranih radova Stevieja Wondera nije dogodilo ništa toliko značajno. Štoviše, mladog je Lawsona nedavno i sam Stevie Wonder pozvao da mu pjeva na rođendanskom partyju.

'To je za mene bilo neopisivo iskustvo, pjevati za Stevia, ali još više i pjevati s njim. Stevie Wonder je moj idol, imao je zaista najveći utjecaj na moj glazbeni razvoj i formiranje mog osobnog stila. Prisjećajući se njegove rođendanske proslave, u jednom trenutku dok smo zajedno pjevali hit 'Don't You Worry About A Thing', Stevie je u jednom trenu prestao pjevati i samo me nastavio pratiti. Zamislite, Stevie Wonder me pratio na mojoj klavijaturi, dok sam ja pjevao jednu od njegovih najpoznatijih pjesama. Što se još može reći o tome, naprosto je bilo nestvarno', ističe Lawson koji će u sklopu Bol Soula premijerno nastupiti u petak, 9. listopada.

No to neće biti njegov jedini nastup. Naime zbog velikog zanimanje publike za njegov koncert, Lawson će se hrvatskoj publici ponovno predstaviti i u subotu, 10. listopada, kada nakon njegovog nastupa sve posjetitelje Bol Soula očekuje i nastup Tracy Hamlin, trenutačno jedne od najuzbudljivijih novih zvijezda soula i nekadašnje back vokalistice Glorije Gaynor, a uz nju će se publici predstaviti i velika nada soul glazbe, Rose Vincent.

Festival Bol Soul u Hrvatsku dovodi dvojac utjecajnih i svjetski etabliranih veterana svjetske scene soula Iana Dewhirsta i Carla Webstera. Dewhirst je kao utjecajan DJ u 40 godina karijere otkrio mnoge glazbenike, a radeći u EMI Recorsu lansirao je brojne bendove kao što su Pet Shop Boys i Soft Cell, dok Webster i dan danas putem najutjecajnije radijske postaje Starpoint promovira nove glazbene talente i diktira svjetske glazbene trendove u soulu.

Obojica su potpuno slučajno otkrila Bol tijekom privatnog odmora u Hrvatskoj i oduševljeni njegovom ljepotom i sadržajima, odlučili dovesti glazbeni spektakl kojim se ove godine smješta na svjetsku kartu elitnih glazbenih destinacija! Festival će se održavati na lokaciji Bluesun Hotela Elaphusa te na dodatnim lokacijama stare bolske vinarije, plažnim restoranima i drugim atraktivnim lokacijama.


Ian, pokretač festivala Bol Soul i Jarrod Lawson

Poslušajte kako zvuči Jarrod Lawson: