GERALDINE McEWAN

Umrla glumica koja je glumila Miss Marple

01.02.2015 u 10:22

Bionic
Reading

Britanska glumica Geraldine McEwan, najpoznatija po ulozi Miss Marple u TV adaptacijama djela Agathe Christie, umrla je u 82. godini u bolnici u Londonu, izvijestila je njezina obitelj

McEwan je ostvarila i dugogodišnju uspješnu karijeru kao kazališna glumica. Dobitnica je nagrade BAFTA-e (britanske filmske organizacije) za najbolju glumicu 1991. za ulogu u filmu 'Oranges Are Not The Only Fruit'.

Gledatelji je najbolje pamte po ulozi Miss Jane Marple iz TV adaptacija djela Agathe Christie, koju je igrala od 2003. do 2008.
Kako je objavila njena obitelj, glumica je preminula 30. siječnja od posljedica moždanog udara koji je doživjela prošlog listopada.

Tijekom svoje karijere surađivala je s Laurenceom Olivierom i Kennethom Williamsom. Glumila je u serijama 'Robin Hood: Prince od Thieves' s Kevinom Costnerom. Dobila je nekoliko nagrada i za kazališne uloge.

Rođena je kao Geraldine McKeown u Old Windsoru u Bershieru. Udala se za Hugha Cruttwella s kojim je dobila dvoje djece, a koji je preminuo 2002. godine.