LUCY IN THE SKY WITH DIAMONDS

Umrla 'dijamantna' Lucy iz pjesme Beatlesa

29.09.2009 u 08:27

Bionic
Reading

Lucy O'Donnell, žena koja je inspirirala pjesmu Beatlesa iz 1967.'Lucy in the Sky with Diamonds', preminula je u 46. godini života, javile su u ponedjeljak agencije

'Lucy in the Sky with Diamonds'
Lucy O'Donnell zapravo je prijateljica iz djetinjstva Juliana Lennona, sina Johna Lennona. Naslov pjesme su Lennon i McCartney smislili nakon što ih je inspirirala slika Lucy koju je u školi nacrtao Julian. 'To je Lucy na nebu s dijamantima', objasnio je Julian tati kad mu je kod kuće pokazao sliku.

Lucy je umrla u 46. godini nakon duge borbe s autoimunom bolešću vezivnog tkiva, lupusom. Julian i njegova majka Cynthia, Lennonova prva žena, bili su šokirani viješću, prenosi Reuters.

Mnogi su fanovi smatrali da je hit objavljen 1967. na albumu 'Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band' metafora i homage halucinogenoj drogi, LSD-ju. No prije nekoliko godina javila se kućanica Lucy, udana Vodden te razriješila misterij.

'Sjećam se da smo Julian i ja crtali portrete jedno drugog na suprotnim stranama štafelaja, na zaprepaštenje kolega', rekla je Lucy za BBC 2007. i dodala: 'Tog je dana tata sa šoferom došao po Juliana u školu i on mu je pokazao svoje umjetničko djelo.'