12. LIPNJA

U Zagreb stiže avangardni Jozef Van Wissem

09.06.2014 u 08:33

Bionic
Reading

Dobitnik Zlatne palme filmskog festivala u Cannesu za originalnu glazbu iz prošlogodišnjeg filma 'Only Lovers Left Alive' kultnog redatelja Jim Jarmuscha, autor glazbe za videoigru 'The Sims Medieval', avangardni nizozemski glazbenik s njujorškom adresom - Jozef Van Wissem gostovat će 12. lipnja u Klubu Močvara. Prilika je to za razgovor s gostom o filmskoj glazbi, uživanje u majstorskoj izvedbi na lutnji te ekskluzivnoj projekciji filma 'Partir to Live' sasvim besplatno

Jozef Van Wissem studirao je, živi i radi u New Yorku. Predaje kolegij Oslobođenje lutnje. Skladanjem se bavi od najranijih dana. Surađuje s Jimom Jarmuschom, Tildom Swinton i Zolom Jesus na filmskim projektima, a nadahnuće nalazi, prema njegovim riječima, na brojnim glazbenim putovanjima diljem svijeta (Hrvatsku je prvi puta posjetio 90-ih na turneji s Laibachom).

Minimalistička i direktna glazba koja hipnotički i emocionalno oblikuje transcendentalan pastoralan svijet ono je što Jozefa Van Wissema čini najzanimljivijim i najtraženijim sviračem lutnje u ovom trenutku.

Partir to Live' je filmski nenarativan doživljaj. Glazbu je skladao Jozef Van Wissem. Ovaj eksperimentalni dugometražni film redatelja Dominga García-Huidobra, gitariste čilenaskog kraut-psychodelic rock benda Föllakzoid, prikazivan je na mnogim američkim i europskim filmskim i multimedijalnim festivalima, a u Hrvatskoj će ekskluzivno i jednokratno biti prikazan prije koncerta u Močvari.

Više o filmu možete saznati ovdje