VRHUNSKI PROGRAM

Tvornica postaje jedan od najbolje opremljenih klubova u regiji

05.09.2011 u 12:00

Bionic
Reading

Danas je u podne predstavljena nova Tvornica kulture koja je osim novih građevinskih zahvata doživjela i koncertni preporod, pa ćemo zahvaljujući novoj koncepciji i novom umjetničkom direktoru Mati Škugoru od sada gledati i po dvadesetak vrhunskih koncerata mjesečno, među kojima i Fleet Foxes, Urbana & 4, Human League, Disciplin A Kitschme, Tinariwen…

Dražen Goreta, direktor marketinga Grano promotiona, tvrtke u čijem se sastavu odnedavno nalazi i Tvornica kulture, predstavio je na prigodnoj press konferenciji novosti vezane uz novu Tvornicu kulture. Kako na promjeni interijera, tako i na koncepciji programa, kao i na izrazitom povećanju samih koncertnih događanja.

Jedna od najvećih novosti vezanih uz sam prostor je VIP loža kapaciteta 150 ljudi koja se nalazi nasuprot same pozornice. Kao što je već otprije poznato, preuređenjem još u prvom djelu ove godine Tvornica je dobila i Mali pogon kapaciteta oko 300 posjetitelja, no posebno su ponosni što je kompletan prostor polivalentan te od sada nudi tri različite mogućnosti evenata, a to je već spomenuti Mali pogon, dvorana kapaciteta 1800 posjetitelja, te pregrađeni Veliki pogon kapaciteta 600 posjetitelja, a tu je i prodavaonica knjiga, kao i popratnog merchandisinga gostujućih izvođača. Dva backstagea imaju posebne ulaze i tuš kabine, klima je znatno  pojačana, a nabavljen je i kompletno novi razglas kao i vrhunska audio oprema, te je poboljšana akustika samog prostora, zbog čega su ponovo s ponosom naglasili da je Tvornica kulture danas jedan od najbolje opremljenih klubova u regiji. Uz sve nabrojano, u sklopu Tvornice kulture od sada se nalazi i restoran Kantina koji će po uzoru na najveće klubove nuditi hranu posjetiteljima tijekom dana i za vrijeme evenata. Za novi vizualni identitet Tvornice kulture pobrinula se predsjednica Hrvatskog dizajnerskog društva Ira Payer u suradnji s mladim dizajnerima Androm Giuniom i Mašom Poljanec.

O glazbenom, odnosno koncertnom, programu govorio je novi umjetnički direktor Mate Škugor, te urednik programa Nenad Borović, koji su naglasili da će za razliku od dosadašnje koncepcije s par koncerata mjesečno, Tvornica kulture od sada mjesečno nuditi i preko 20 koncerata te nekoliko klupskih večeri. Ideja je da se promovira alternativna glazbena scena, ali bez namjere da se zapostave i ostali glazbeni stilovi, kao i da se promovira nezavisna regionalna scena. Želja im je da ožive domaću glazbenu scenu, ali i postanu prostor u kojem će se redovito moći pogledati poneka izložba, performans ili kazališna predstava. Koliko su ozbiljni u svojoj namjeri govori i sam koncertni program koji vam donosimo u cijelosti i koji već sada sadrži preko 40 izvođača na 30-ak koncerata u sljedećih nekoliko mjeseci, a to nije sve. Koncertna sezona započinje u subotu 10.9. spektaklom grupe Kawasaki 3p, koja je i osobno sudjelovala na press konferenciji i koja je u goste pozvala i beogradsku žensku punk rock grupu Vibrator u rikverc.