GLAZBENA VIDEO PRODUKCIJA U SUSJEDSTVU

Top 10 novih spotova u regiji

20.08.2012 u 09:15

Bionic
Reading

Susjedi nam se nisu pretrgli od kreativnosti, ali uredno snimaju nove videospotove. Budući da je gotovo sigurno da ih nećete vidjeti u programu nijedne televizije u Hrvatskoj, nudimo vam izbor od 10 zanimljivih novih videospotova naših susjeda

Katja Šulc 'There Will Be Boys'
Jedan od najboljih spotova koji se pojavio u regiji posljednjih par mjeseci, a za koji je zaslužan redatelj Miha Knofic. Savršeno se poigrao crno-bijelom fotografijom (kao i posebnim koloriranjem slike) i od slovenske pjevačice Katje Šulc stvorio filmsku divu iz prvih dana Hollywooda. Zanimljivo je da je ovo njezin tek drugi singl, ali i da je spot za prvi singl 'I Love You You Scream' proglašen najboljim glazbenim videospotom desetljeća u Sloveniji. Iako pjesma ima svojih mana, spot i singl odlično si pašu dok Knoficu treba skinuti kapu za trud.


Marchelo '& Filteri 'Sunce'
Bez sumnje jedan od najvećih srpskih repera objavio je nedavno treći videospot s aktualnog albuma 'Deca i sunce'. Riječ je o singlu 'Sunce' koji prati vrlo nepretenciozan, ali izuzetno šarmantan i dopadljiv videospot koji potpisuje kreativni tim 15 Minutes Pictures, koji su Marchelu već snimali spotove za singlove 'Mamica', 'Ponos' i 'Krasnokalipsa'.


Coverlover 'Na kratko'
Slovenci svako toliko iznenade svojim kreativnim izletima video produkcije kao što je slučaj sa spotom za singl 'Na kratko' grupe Coverlover. Izuzetno maštovita animacija u kombinaciji s bendom koja odlično prati pjesmu i sam bend. Dovoljno je pogledati spot.


Xanax 'Sedma sila'
Odličan spot sjajnog beogradskog benda kojem ne treba ništa dodati ni oduzeti. Sve je tu na svom mjestu. Slika koja svojom dinamikom prati pjesmu, markantna pjevačica u glavnoj ulozi i odlično kolorirana slika. Jednostavno i nepretenciozno.


Tough Guys Of America 'Sale'
Neka vas ne zavara naziv ovog benda, jer nije u pitanju skupina nabrijanih mačo muškaraca punih adrenalina, već upravo suprotno, grupica lijepih žena vrlo prikladno dizajniranih i uređenih za snimanje vidospota za njihov prvi singl 'Sale'. Možda i nisu neko glazbeno iznenađenje, ali su bez sumnje ugodno vizualno iznenađenje. Iza koncepta ovog spota stoje Stefan Unković i Miki Jačimović koji je i režirao ovaj vrlo simpatičan videospot u kojem su cure iz grupe Tough Guys Of America nosile kostime Milice Kolarić koja je ujedno i zaslužna za make-up.


Manouche 'Resnična romansa'
Ovu pjesmu vjerojatno nikada nećete čuti u hrvatskom eteru niti ćete gledati spot na nekoj od domaćih televizija ovog vrlo popularnog slovenskog benda koji osvaja svojim šarmom. Ženama bi bez sumnje mogli pasti za oko glavni likovi ovog benda u šarmantnoj priči koja se odigrava u Parizu i ispričanoj kroz ovaj izuzetno zabavan kratki film i pjesmu koja se oslanja na Gotan Project, ali je dovoljno originalna da drži vodu. Za vizualni dio ovog singla zaslužan je režiser Matjaž Kenda.


Ljudi 'Želim'
Bez pretjerane kreativnosti i mašte, ali izuzetno lijepe fotografije i odličnih kadrova, ova nova beogradska grupa u kojoj je pjevačica hrvatska glumica Jasna Jozić, ima sve predispozicije ostvariti zavidnu popularnost u regiji. Opušten i pitak pop rock bend s jako 'ljepljivim' singlom 'Želim' i jako lijepim spotom čiju režiju potpisuje Nenad Miković.


Sevdah baby 'Jun'
Najbolji house bend Balkana iza kojeg stoji izuzetno talentirani Milan Stanković, odlučio je svaka tri mjeseca izbaciti novi singl pa tako i novi spot koji ga prati. Iako je svoju publiku pronašao vokalnim house grooveom, novim je singlom zagazio u instrumental, ali s tako dobrim grooveom da jednostavno morate zaplesati kad čujete pjesmu. Ovoga se puta spotom pozabavio sam Stanković, želeći prikazati ljetno lice Beograda.


Lira Vega 'Sanigra (Jednostavne stvari)'
Beogradska grupa posljednji je album 'Sreća i ljubav' objavila još 2009., no singlovi s tog albuma još postupno  izlaze s albuma van. Takav je slučaj i sa singlom 'Sanigra (Jednostavne stvari)' za koji spot potpisuje Dušan Čavić. Izuzetno jednostavan spot, jedinstvene atmosfere koji plijeni svojom jednostavnošću, ali i odličnom idejom.


Nemir 'Boj za obstoj'
Kratki igrani film slovenskog repera Damira Tadiča - Nemira koji odlično prati socijalnu tematiku pjesme. Pomalo pretenciozno, ali vrlo svrsishodno. Režiju spota potpisuju Rebert Hedzet i Črt Erjavec pod imenom Fame & Flame Pictures. Odličan uvid u slovensko audiovizualno hip hop stvaralaštvo.