ZVIJEZDE VOICEA

Tonyjevi Dalmatinci: Folk nije glazba koju slušamo

04.04.2015 u 08:17

Bionic
Reading

Večeras će na HTV-u treću subotu zaredom kandidati popularnog Voicea uživo pjevati, a za prolazak borit će se i Iva Ajduković i Jure Brkljača

Dvoje Dalmatinaca nalaze se u timu Tonyja Cetinskog, a svojim su se glasovima već nakon prve 'slijepe audicije' nametnuli kao jedni od favorita ovog glazbenog showa.

Sinjanka IvaAjduković već je prije bila poznata publici jer se pojavljivala na sličnim natjecanjima, a kad je čula da se u našoj zemlji počinje prikazivati 'Voice', nije dvojila ni trenutka.


'Svaki čovjek u sebi nosi želju za natjecanjem, a kada se natječeš, želiš i pobijediti. Više od toga bih htjela što bolje nastupiti i prezentirati rad svih koji su uz mene u timu. Tony je netko kome se iskreno divim, on je moj uzor i njegov me uspjeh inspirira. Dobar je mentor i zna da je iskren razgovor najbolji način da se nekome pomogne. Odabravši Tonyja, spremna sam bila suočiti se s vlastitim nedostacima. Kritiku daje s najboljim namjerama, a ono što čujem u konačnici mi je od pomoći', iskrena je Sinjanka, a lijepe riječi za Cetinskog ima i njegov učenik, 20-godišnji Zadranin Jure Brkljača, koji je, osim glasom, djevojke ispred malih ekrana osvojio i stasom.

'Tony je super mentor, opušten i s puno iskustva. Vjerujem mu puno i mislim da smo dosta karakterno slični', kaže Jure, kojeg su neki mediji već prozvali budućim Oliverom. Pobjedom se, kaže, ne zamara.

'Teško je još govoriti o tome. No imam neki osjećaj da ću daleko stići. Kad sam prošao u prvoj emisiji uživo, osjećao sam se kao Alisa u zemlji čudesa vidjevši da sam dobio najviše glasova publike. Bilo mi je drago i stvarno sam bio presretan', govori Jure, a smatra da će u 'Voiceu' sigurno pobijediti dečko.


'Iz svog tima najvećim konkurentom smatram Alena jer ga djevojke vole. A iz drugih timova Dina jer je omiljen među publikom', iskren je mladi pjevač. Priznaje, najviše voli pjevati nježne i romantične balade, a postoji li vrsta glazbe koju se nikad ne bi usudio pjevati?

'Folk. Ali samo zato jer mi se ne sviđa takav način života', govori. Sličnog je razmišljanja i Iva.

'Po prirodi nisam isključiva osoba. Folk nije glazba koju slušam, no ako bih trebala otpjevati pjesmu s folk prizvukom, zasigurno bi bila humanitarnog karaktera ili u svrhu nekakve emisije, primjerice tko će bolje imitirati nekog poznatog folk pjevača', smije se pjevačica.

Ivin i Jurin nastup pogledajte večeras u 20.15 na HTV-u 1.