'THE VOICE'

Tony izbacio Andriju pa mu ponudio da zajedno snime pjesmu

25.04.2015 u 18:54

  • +16

Prvi dvoboj 'The Voicea - najljepšeg glasa Hrvatske'

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Dario Njavro/HRT

Bionic
Reading

U prvom dvoboju 'The Voicea - naljljepšeg glasa Hrvatske' glasove je odmjerilo 12 kandidata, a prvih šest kandidata koji idu dalje su Ema, Sara, Bruna, Danijel, Dario i Jure

U HTV-ovu showu 'The Voice - Najljepši glas Hrvatske' ove subote počeli su prvi dvoboji natjecatelja tijekom kojih mentori suprotstavljaju po dvoje natjecatelja iz svoje ekipe koji pjevaju u duetu ispred gledatelja u studiju.

Duel se odvija u pravom ograđenom ringu u kojem kandidati snage odmjeravaju pjevanjem, a odmah nakon izvedbe dueta mentor mora izabrati koji će natjecatelji u sljedeći krug natjecanja uživo.

Indira, čiji je par prvi nastupao, svojim je kandidatima poručila da će proći onih šest koji čvrsto i bezrezervno vjeruju u sebe. Prvi par su bili Samanta Vrbljanac i Bruna Oberan za koje je Indira odabrala pjesmu Arethe Franklin 'Chain of fools'. 'Djevojke, tako sam ponosna na vas. Htjela sam biti fer i Bruni, koja jeTyson među pjevačicama, dati dostojnu suparnicu, a to je Holyfield –Samanta', rekla je Indira. Iako su se mentori složili da su obje kandidatkinje bile sjajne, ipak je trebalo presuditi koja ide dalje. Indira nije mogla sama odlučiti koga izabrati pa je potražila pomoć svog stručnog tima (Marija Husar i Boris Đurđević). Teška srca donijela je odluku da dalje ipak ide Bruna.

Sljedeći par birao je Ivan Dečak koji je spario Darija Došlića i Antu Brzića ili, kako ih je nazvao, 'dobre divove', a oni su morali otpjevati hit grupe A-ha iz 1990. 'Crying in the rain'. Dečki su to obavili s nevjerojatnom lakoćom, a već u prvoj minuti Dečak se počeo preznojavati od muke jer je bilo jasno da je pred njim nezavidan zadatak. Priznao je da je zaplakao, pa je i glasno zajaukao shvativši da se našao u velikom problemu. I njemu je stručni tim (Maja Posavec i Aljoša Šerić) morao pomoći da se odluči. Nažalost, morao se pozdraviti s Antom, a priliku da ide dalje dobio je Dario.

Toni je za prvi dvoboj odabrao Dalmatince Juru Brkljaču i Romanu Lalić Pejković koji su dobili zadatak otpjevati poznatu, ali i zahtjevnu pjesmu Olivera Dragojevića 'Stine'. U dalmatinskom dvoboju Indiri je Romana bila uvjerljivija, kao i Ivanu, a Tony je bez savjetovanja sa svojim stručnim timom, poslušao svoj instinkt i odlučio da prema finalu ide Jure. Zamolio je Romanu da se ne ljuti, na što je ona spremno odgovorila: 'Ma neću, sve je to show.'

Jacquesov prvi par, Lošinjanka s gospelom u glasu Ema Gagro i Varaždinac Neven Stipčić, dobili su težak zadatak otpjevati pjesmu Luthera Vandrossa 'Never toomuch' kojeg Jacques naziva svojim'bogom glazbe'. Oboje je bilo na visini zadatka. 'Ema osjeća soul,ima to u sebi, u svojoj DNA', rekao je Jacques dodajući da Nevenov šarm rušibarijere. Priznao je da se mora malo sabrati prije no što odluči tko jepobjednik, a pobjedu je, kako je i sam rekao, za dlaku ipak odnijela Ema.

Ivanov drugi par bili su Riječani, dvoje dobrih prijatelja Melanija Purić i Danijel Jurišević, a otpjevali su hit 'Just give me a reason' pop zvijezde Pink. Nimalo laganu pjesmu par je fantastično otpjevao oduševivši publiku i mentore, zbog čega je pred Ivanom opet bila teška odluka. Jacques je Melaniji ponudio mjesto u svom pratećem sastavu, dok je Indira kroz smijeh priznala da likuje jer je Dečak ponovo na mukama. No Dečak je na kraju ipak odlučio da dalje ide Danijel, poručivši Melaniji da je pred njom svijetla budućnost.

Tony je za drugi par odabrao Omišanku Saru Barbarić i saksofonistu Andriju Kovačevića koji su otpjevali 'It's only love' Tine Turner i Bryana Adamsa. Dečak je Sari dao prednost, Jacques je pohvalio nastup no nije se mogao odlučiti tko je bolji, dok je Indira priznala da u Sarinoj vrckavosti vidi sebe. Neodlučni Tony nakon savjetovanja sa stručnim timom priliku da ide dalje dao je Sari. No Andriji, koji ga je oduševio svojom dobrotom i staloženošću, ponudio je da s njim i producentom Mirom Buljanom snimi pjesmu, što je Andriju toliko dirnulo da je zaplakao.