CRTIĆ U KINIMA

'Tom i Jerry' postaje igrani film

23.01.2009 u 09:00

Bionic
Reading

Dogodilo se i to – mačka i miš koji su obilježili mnoga djetinjstva postat će junaci visokobudžetnog filma

Generacije odrasle na crtićima prije Dnevnika znaju i te kako dobro tko su Tom i Jerry, mačka i miš koji su postali jedni od najpopularnijih junaka u povijesti animiranog filma. Danas, u eri kada sve doživljava revival i remake, na red su došli i oni, pa Warner Bros. najavljuje visokobudžetnu dugometražnu filmsku verziju animiranog klasika.

Novi likovi trebali bi biti kompjutorski generirani, dakle standardni moderni CGI, za razliku od rukom crtanih originala, a već se zna da će ga producirati Dan Lin, kao i to da scenarij piše Eric Gavning

Priča je odmak od originala – film će tako započeti standardnim progonom i mržnjom između dvije životinje, ali kada se izgube u Chicagu, mačka i miš morat će učiniti ono što su na televiziji radili samo kada bi se borili protiv psa Spikea: surađivati zajedno kako bi se vratili kući.

'Tom & Jerry' samo je jedan od animiranih projekata s potpisom Hanna-Barbera, a koji će WB producirati za kina; kupili su prava i za filmski remake 'The Jetsons' (koji će režirati Robert Rodriguez) te za 'Medu Yogija'.