OSVOJILA PRINCA HARRYJA

Tko je neodoljiva crnka o kojoj bruji cijeli svijet?

12.11.2016 u 09:39

Bionic
Reading

Kensingtonska palača službeno je potvrdila vezu princa Harryja i 35-godišnje američke glumice Meghan Markle, a britanski mediji potrudili su se iskopati svaki zanimljiv detalj iz njezina privatnog života. Ono što odmah upada u oči jest njezina naklonost lijepom; Markle je velika esteta, no tu priča ne staje jer je zahvaljujući majci Afroamerikanki uključena u humanitarni rad od malih nogu. Zgodna aktivistica ne bježi od mondenih događanja i voli biti viđena. Ima tu životnu energiju koja odgovara Harryjevu temperamentu. No to je tek početak

Sve bivše djevojke britanskog princa Harryja nalikovale su jedna drugoj. Plavokose, pomalo buntovne, mlađahne, iz imućnih obitelji, i onda mu se dogodi američka glumica koja po izgledu nije njegov tip, nije previše mlada i neiskusna, ima besprijekoran imidž i poneki detalj iz njezina života podsjeća na onaj princeze Diane, Harryjeve majke - humanitarni rad prvenstveno, u koji je i britanski princ uključen već dugi niz godina. Markle je rođena 4. kolovoza 1981. u Los Angelesu, u obitelji instruktorice joge i terapeutkinje Dorije Ragland i direktora fotografije Toma Marklea.

Zahvaljujući ocu još kao dijete pohodila je setove američkih serija, a ponajviše humoristične uspješnice 'Bračne vode' na kojoj je njezin otac radio. Pohađala je katolički koledž, a diplomirala 2003., kad započinje i njezina glumačka karijera. Nakon diplome radila je i u američkoj ambasadi u Buenos Airesu. Glumica je postala slučajno kad ju je jedan agent zapazio u jednom amaterskom filmu snimljenom na fakultetu.


Putovati i upoznati svjetske kulture te degustirati dobru hranu poput Anthonyja Bourdaina, to je moj san, kaže Meghan Markle

Od tada je glumila u nekoliko manjih uloga u serijama i filmovima, a ona najzapaženija je u seriji 'Suits', zbog čijeg snimanja posljednjih mjeseci živi u Torontu. Vrlo je aktivna na društvenim mrežama na kojima detaljno i redovito bilježi važne životne trenutke. Sebe opisuje kao entuzijasticu i veliku gurmanicu koja voli modu, putovanja, a pokrenula je i svoj lifestyle blog thetig.com koji ima više od 100 tisuća pratitelja na Instagramu.


S američkim marincem u posjetu američkoj vojsci u prosincu 2014. u Španjolskoj

U jednoj od humanitarnih kampanja izjavila je 'kako nikad nije željela biti žena koja vodi ležeran život, već ona koja radi'. Njezin osviješten pogled na društvo i položaj žena u njemu počeo je već kad je imala jedanaest. Naime tada je napisala pismo tadašnjoj prvoj dami Hillary Clinton svrativši joj pažnju na neprimjerenu reklamu koja implicira kako je ženama mjesto u kuhinji. Njezin društveno-politički aktivizam kulminirao je posljednjih godina u Africi, a to je važan detalj koji u vezi s princem Harryjem ne treba nikako zanemariti. Kao dijete s roditeljima je nerijetko putovala u najsiromašnija područja gdje ljudi oskudijevaju u osnovnim životnim potrebama.


Zbog čega glamur i humanitarni rad ne bi mogli ići zajedno, pita Meghan

Posvećena je i borbi za jednakost spolova, a njezin govor na tu temu na Dan žena u Ujedinjenim narodima nagrađen je ovacijama. Na pitanje kako usklađuje svoj mondeni stil života i humanitarni rad izjavila je kako ne vidi razloga da jedna žena ne može spojiti to oboje. Iza sebe ima jedan brak s producentom Trevorom Engelsonom s kojim se vjenčala 2004. na Jamajci, koju je često posjećivala kao dijete s roditeljima. Rastali su se deset godina kasnije.

Nakon što je veza s princem otkrivena mediji joj nisu dali mira, zbog čega je javno protestirao i princ Harry želeći zaštititi svoju novu ljubav i daljnje seciranje njegove privatnosti.

Such a pleasure to meet you Mr. President @barackobama #grateful ???? #whitehouse

A photo posted by Meghan Markle (@meghanmarkle) on

Sleep sweet #stbarths - you've taken good care of us. You must be exhausted. @_thetig #tigtravel #thetig

A photo posted by Meghan Markle (@meghanmarkle) on

London with the newlyweds @lindsayjillroth @gavinajordan ✨ #London #UK #travel #vacation

A photo posted by Meghan Markle (@meghanmarkle) on