NAGRADNJAČE

Tko ide na Cirque de Soleil

28.11.2008 u 12:00

Bionic
Reading

Continental Film i tportal.hr predstavljaju vam 'Cirque de Soleil: Delirium', koji se ekskluzivno prikazuje u Movieplexu Zagreb 28. i 29. studenog te 5. i 6. prosinca, u 20 sati. Najsretnije čitatelje nagrađujemo s ulaznicama za svaku projekciju (10x2)

Cirque de Soleil nastao je 1982. godine kada se grupa uličnih izvođača iz Kanade udružila kako bi organizirala ulični festival. Dvije godine kasnije, pod vodstvom Guya Laibertea, stvorili su potpuno novi umjetnički koncept, mješavinu cirkusa i uličnog zabavljanja. Njihova strast, kreativnost i inovacije izmijenile su definiciju spektakla i oduševila publiku cijelog svijeta.

Danas broji više od 4.000 djelatnika iz 40 različitih zemalja, od čega je više od 1.000 izvođača. Izvedbe Cirque de Soleila dosad je pogledalo više od 80 milijuna ljudi u dvije stotine gradova na pet kontinenata, a nastup dviju iskusnih manipulatorica vatrom zagrebački ljubitelji cirkusa mogli su vidjeti na ovogodišnjem festivalu Cest is the best.

'Delirium', autora Michela Lemieuxa i Victora Pilona te redatelja Davida Malleta, snimka je londonske izvedbe istoimene predstave iz 2008. Sniman digitalnom tehnologijom, film osigurava vrhunski vizualni doživljaj i, u kombinaciji sa 5.1 surround zvukom, omogućuje multimedijsko praćenje svih 36 izvođača. Cirque de Soleil po prvi put je stvorio show u kojem su istovremeno u središtu i glazba i muzičari i pjevači i plesači.


Ulaznice za subotu, 6. prosinca osvojili su:

Margareta Jelčić
Vesna Sumić
Ante Topić
Matej Crnjac
Alen Anić
Alexandra Sever
Vesna L. Juričević
Nives Cico
Dubravka Vukalović
Andreja Topolovec