OSTALI PRIJATELJI

Tihi razvod Suzane Nikolić i Enesa Midžića

Bionic
Reading

Nakon skoro dvadeset godina braka, poznata glumica koju trenutno gledamo u seriji 'Kud puklo da puklo' i njezin 19 godina stariji suprug, snimatelj i sveučilišni profesor Enes Midžić, rastali su se i ostali u prijateljskim odnosima, a razvod su već duže vrijeme uspjeli zatajiti od medija. Da više nisu zajedno, moglo se naslutiti već ovog proljeća kad se Suzana u javnosti počela pojavljivati sama ili u društvu prijatelja, a nije bila i na otvaranju Enesove izložbe u lipnju u galeriji Kranjčar

Ovog vikenda na premijeri predstave 'Na kraju tjedna' Bobe Jelčića u zagrebačkom HNK među brojnim uzvanicima bili su Suzana Nikolić i Enes Midžić. Ne zajedno, već odvojeno. Iako svoju rastavu nikad nisu htjeli potvrditi, ali ni demantirati, iz izvora bliskih paru doznajemo da su Suzana (50) i Enes (69) odlučili nakon 20 godina sporazumno okončati svoj brak u kojem su dobili 19-godišnju kćer Anu. Svoju rastavu uspjeli su duže vrijeme zatajiti od medija, a par se navodno rastao prije godinu dana. Ostali su u dobrim prijateljskim odnosima i zajedno se brinu o svojoj jedinici Ani.

Da više nisu zajedno moglo se naslutiti već ovog proljeća kad se Suzana na premijeri filma Ivone Juke 'Ti mene nosiš' pojavila u društvu prijatelja iz srednjoškolskih dana, guvernera HNB Borisa Vujčića. Nakon toga na kulturnim događanjima uvijek je bila sama ili u glumačkom društvu bez supruga.

U društvu guvernera HNB-a i prijatelja Borisa Vujčića na filmskoj premijeri u svibnju ove godine

Njezin nedolazak na otvorenje izložbe učenika Toše Dabca u lipnju u galeriji Kranjčar, na kojoj su bili izloženi i radovi njezina supruga snimatelja, fotografa i sveučilišnog profesora Enesa Midžića, obrazložio je sam Enes rekavši da Suzana nije mogla doći zbog putovanja u SAD gdje se nalazila u to vrijeme.

Suzana i Enes svoj su bračni i obiteljski život pomno čuvali od medija te rijetko pričali o svojoj ljubavi koja je započela davno na Akademiji dramskih umjetnosti. O njihovoj privatnosti progovorio je tek Enes prije četiri godine u svojoj knjizi 'Knjiga o Ani' koja govori o njegovoj i Suzaninoj dugogodišnjoj i upornoj borbi da kćeri Ani, koja je rođena gluha, vrate sluh. U tome su uspjeli, a Enes je nakon toga ispisao intimnu priču oca koji svoje iskustvo nosi u dubini duše i odlučuje podijeliti sa svima.

O svom danas bivšem suprugu glumica i sveučilišna profesorica uvijek je pričala kao o osobi koja joj pruža čvrst životni oslonac:

'Otkad znam za sebe, stalno sam u oblacima, da nemam uz sebe svog supruga Enesa koji me spušta na zemlju, tko zna što bi bilo sa mnom jer sam osoba s najgorom mogućom orijentacijom', priznala je prije pet godina Suzana.