NAJGORE NAVIJAČKE HIMNE

Thompson 'posudio' od Lennona, Mišo zapjevao s Katalenićem

11.06.2016 u 13:49

Bionic
Reading

Glazbeni brojevi koji će pratiti nastupe hrvatske reprezentacije već se puštaju na radijskim postajama i televizijama. U želji da se baš njihove pjesme pjevaju dok se bodre naši nogometaši, brojni glazbenici su se okušali u njihovom izvođenju, ali nekima to zaista nije pošlo za rukom

Spoj nespojivog - moglo bi se reći za pjesmu 'Croatia Victoria' koju su otpjevali Josip Katalenić i Mišo Kovač. Kako su se našli u kombinaciji, nije poznato, ali njihova himna je među najneslušljivijima što zbog banalnih riječi, što zbog loše produkcije.

Thompsonova 'Lijepa li si' redovito se može čuti na domaćim utakmicama i mnogi je smatraju 'nacionalnom pjesmom' Vatrenih, no prije nje snimio je pjesmu 'Jer Hrvati smo', u kojoj se u refrenu drznuo 'posuditi' Lennonov refren 'Give Peace A Chance'.

Ovoj navijačkoj himni grupe Oprez nije pomoglo ni to što je u njoj gostovao Josip Šimunić, nogometaš koji je u njoj ponosno otpjevao: 'Za dom, u boj, za narod svoj.'

I Colonia se prije četiri godine pomamila za navijačkom pjesmom. Stihovi na temu vatre, piva i nogometa, složit će se mnogi, ovoj pjesmi nisu pomogli da postane hit kao njihove ostale pjesme, među kojima je i 'Svijet voli pobjednike', odavno dobro prihvaćena na stadionima.

Ni navijačka himna Ane Rucner 'Uvijek vjerni', a u kojoj pjeva: 'Nema noći, nema dana da mi nisi na usnama, srcu radost, duši hrana, Hrvatska je moja rana', nije ostvarila uspjeh osim što je spot pregledan na Youtubeu skoro 52 tisuće puta vjerojatno zbog njezinih seksi fotografija.

Teško je povjerovati u to da su jedni od najcjenjenijih domaćih autora Alka Vuica i Denis Dumančić u pjesmi 'Vatrene za Vatrene' napisali stihove: 'More je modro, a Modrić je slavan, nitko na svijetu nije nam ravan' ili 'Viva Croatia, Viva Latina, zabij ga, zabij, nek' umru od stida'. Može im se oprostiti jedino ako im je namjera bila da dobro nasmiju i zabave slušatelje.


Nadahnuta Svjetskim prvenstvom u Brazilu, grupa Genadešus je predstavila pjesmu 'Hrvatska'.


I Novi fosili su snimili svoju navijačku himnu koja očito nije zaživjela.