ULTRA U SPLITU

The Chemical Brothers, Alesso i Tiesto raspametili Poljud

11.07.2015 u 12:00

  • +18

Ultra Europe glazbeni festival

Izvor: Pixsell / Autor: Miranda Cikotic/PIXSELL

Bionic
Reading

Festival elektroničke glazbe Ultra Europe na splitskom stadionu Poljudu do prvih večernjih sati okupio je tisuće gledatelja, a publika je uživala u nastupima tri vrlo jaka imena, The Chemical Brothersa, Alessa i Tiesta

U gradu su cijelog dana, posebno poslijepodne, vladale velike gužve, a policija je zatvorila pristupne ulice stadionu. Tijekom dana neki posjetitelji nisu mogli ući na stadion navodno zbog toga što su imali krivotvorene karte, što je izazvalo negodovanje stranaca, a pojavio se i problem s njihovom prodajom, no otklonjen je za sat vremena.

Za sada policija i Hitna medicinska pomoć nemaju ozbiljnijih intervencija i sve prolazi mirno. Stadion se od poslijepodne stalno punio, a posjetitelji nose razne rekvizite, među kojima, gotovo neizostavno, zastave zemalja iz kojih dolaze.

DJ-i će se izmjenjivati na četiri velike pozornice, a očekuje se da će ukupno doći 180.000 partijanera koje će zabavljati stotinjak DJ-a s 250 sati glazbe. Uz Split, festival se održava na otocima Braču, Hvaru i Visu. Nakon tri dana na Poljudu festival se seli na Zlatni rat, na kojem će se održati Party Yacht Regata. Zabava se nastavlja 14. srpnja na otoku Hvaru u sklopu Amfora Grand Beach Resorta te 15. srpnja u tvrđavi Georga III na otoku Visu.