GLAZBA I EKOLOGIJA

Terraneo osvojio Grand Prix projekta DM green city

  • Autor: tportal.hr
  • Zadnja izmjena 14.06.2012 16:14
  • Objavljeno 14.06.2012 u 14:05
Terraneo 2012_logotip festivala

Terraneo 2012_logotip festivala

Izvor: Promo fotografije / Autor: Terraneo festival

Na svečanoj dodjeli nagrada DM green city festival Terraneo nagrađen je s dva priznanja: nagradom za korporativno dostignuće u zaštiti okoliša te prvom nagradom, Grand Prixjem, kao najboljoj među svim nagrađenim ekološko odgovornim hrvatskim organizacijama

Nagrada Grand Prix dodijeljena je po mišljenju stručnog žirija festivalu Terraneo za najbolji primjer izvrsne ekološke poruke te najveći utjecaj na održivi razvoj i najveći potencijal za podizanje svijesti o zelenom pitanju u široj javnosti. Terraneov eko program posvećen edukaciji i razvijanju ekološke svijesti posjetitelja ocijenjen je najboljim od svih prijavljenih projekata zaštite okoliša. Nagrada za korporativno dostignuće dodijeljena je u skladu s mjerljivo postignutim rezultatima u zaštiti okoliša i zadovoljavanju uvjeta održivog razvitka.

Odluku o nagrađenim organizacijama donio je stručni žiri u sastavu: Rajko Ružička iz Hrvatske gospodarske komore, Jasna Duspara, urednica portala Zdrava krava, Marta Brkić, članica upravnog odbora Hrvatske udruge stručnjaka u zaštiti prirode i okoliša, Branka Pivčević-Novak, načelnica u Upravi za zaštitu prirode i održivi razvoj, te Lidija Tošić, glasnogovornica Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Spomenuta priznanja stručna su pohvala za rad i trud kompletnog eko programa – akcija, projekata, natječaja i radionica – na čijoj realizaciji organizacijski tim Terranea intenzivno radi tijekom cijele godine. Također, ove nagrade dodatni su motiv i poticaj za nastavak razvoja Terranea u edukativnom i ekološkom smjeru.

Dodjela nagrada DM green city zadnje je događanje u seriji akcija projekta DM green city, kojima je tijekom travnja, svibnja i lipnja u Zagrebu obilježena Međunarodna godina energetske učinkovitosti. Organizatori projekta DM green city na ovaj način prepoznaju i vrednuju kreativan rad koji komunicira važnost društvene i ekološke odgovornosti, održivog razvoja i etičke prakse u bilo kojem sektoru poslovanja i djelovanja.

Osim Terranea, nagrade su osvojili Energetski institut Hrvoje Požar za Ecowill (najbolji eko edukativni projekt), akcija Zaštitimo žabe OŠ Ivan Goran Kovačić iz Duge Rese (najbolja eko akcija), udruga Argonauta (najbolja eko fotografija), OŠ Slavko Kolar Hercegovac (edukativni film 'Fuzija stakla' proglašen je najboljim eko dokumentarnim filmom), Strukovna škola Vice Vlatković iz Zadra za Solarni edukacijski centar (najbolja eko kampanja) te kompanija S.T.P. i plutajući zeleni otok – Molok (najbolji eko proizvod).

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi