JAZZERI NA OTOKU

Tamara Obrovac sprema jazz poslasticu na Visu

  • Autor: tportal.hr
  • Zadnja izmjena 25.07.2012 09:46
  • Objavljeno 25.07.2012 u 09:00
Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

U sklopu 'krstarenja' ovim krajevima sa svojim jedinstvenim Transhistria Ensembleom Tamara Obrovac u petak, 27. srpnja, nastupa u Ljetnom kinu u Visu u sklopu Viškog ljeta

Bez ikakve sumnje, Tamara Obrovac jedinstvena je glazbena figura na domaćoj, ali i međunarodnoj jazz sceni. Sa sedam autorskih albuma iza sebe, kroz koje je istraživala rubna područja jazza i različitih etničkih glazbenih tradicija Mediterana, s mnoštvom domaćih i međunarodnih nagrada i priznanja, te nemalim brojem skladanih glazbenih tema i songova za kazalište i film, Tamara Obrovac stekla je izuzetnu reputaciju na međunarodnoj i na domaćoj sceni.

Poznati jazz kritičar Davor Hrvoj za nju i njezin prateći ansambl je napisao: 'Alkemijom s izvanrednim glazbenicima njenog internacionalnog Transhistria ensemblea koji vješto i prirodno spaja elemente istarske, mediteranske glazbe, jazza sa elementima suvremene glazbe, postiže nevjerojatnu lakoću izričaja svojstvenu zaista samo najvećim umjetnicima. Njihovi su nastupi prožeti spontanošću, inventivnim improvizacijama, slobodom, humorom i snažnom komunikativnošću...', te na kraju zapisa o Tamari dodao: 'U njihovoj je glazbi objedinjena esencija jazza...'.

Štoviše, posljednjim albumom 'Madirosa' (2011) Tamara Obrovac uspjela je na jedinstven način spojiti jazz, istarski melos i zvukove Mediterana s klasičnom glazbom, suradnjom s gudačkim kvartetom Epoque iz Češke. Dio njezinog jedinstvenog opusa i jednako tako pjevačkih bravura spojenog jedinstvenom kemijom sa svojim pratećim glazbenicima (Uroš Rakovec – gitara, mandolina, Žiga Golob – kontrabas, Fausto Beccalossi – harmonika i Krunoslav Levačić – bubnjevi) moći ćete doživjeti na Visu u Ljetnom kinu u petak, 27. srpnja s početkom u 23 sata. Propustite li iz nekog razloga taj koncert, možete je doživjeti i prije, i to 20. srpnja u Novom Sadu, 26. srpnja u Murskoj Soboti, 28. srpnja u Dubrovniku, 21. kolovoza u Novoj Gorici, 24. kolovoza u Svetvinčentu, te 25. kolovoza u Anconi u Italiji.

Sudjelujte u nagradnjači u kojoj možete osvojiti dva puta po dvije ulaznice za ovaj koncert! Klik po karte ovdje

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi