ČETVRTAK NA DOXU:

Svjetske premijere i predavanja

  • Autor: I. T.
  • Zadnja izmjena 04.03.2009 17:49
  • Objavljeno 26.02.2009 u 11:50
Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

ZagrebDox danas donosi nove svjetske premijere, predavanja Jona Alperta i Irene Taskovske te Pitching forum

U regionalnoj konkurenciji bit će prikazan 'Gledaj na život kroz moje oči' koji prikazuje tradicionalni način života stanovnika Studeničana, malenog sela kraj Skopja gdje etničko albansko stanovništvo čini čvrstu i izoliranu zajednicu. Iz izraelske retrospektive u kinu &TD u 16 sati izdvajamo 'Inventar ljubavi' selektora izraelske retrospektive Davida Fishera, koji u dokumentarcu okuplja svoju rasipanu obitelj u misiji koja će ih odvesti pedeset godina unatrag, u samo srce obiteljske misterije.

Dvije svjetske premijere bit će prikazane u velikoj dvorani kazališta &TD s početkom u 18 sati: 'Srećko' Darija Lonjaka daje pogled na život iz perspektive jednog atipičnog ratnog invalida koji se sjeća ratnih dana, a 'Plati i ženi' Atanasa Georgieva humorna je priča o grupi mladih Balkanaca koji u Austriji kupuju supruge kako bi dobili državljanstvo. U istom kinu s početkom u 22 sata bit će prikazan 'Koridor 8', mozaični film o cesti koja ne postoji, sastavljen od djelića svakodnevice ljudi koji žive duž planirane, balkanske ceste.

U Galeriji SC u 16 sati u sklopu programa Dokumentarne radiodrame, na programu su 'Propali dvori – crv u kamenu' te 'Zavjet u moru ili Noina lađa za treći milenij'. U 20 sati na programu je muzički 'Dio vikenda nikada ne umire' o Radio Soulwaxu, putujećem DJ projektu četvorice Belgijanaca.

ZagrebDox Pro danas donosi i mnogo posebnih događanja. U 16:30 u polukružnoj dvorani Teatra &TD Jon Alpert održat će Masterclass o razvoju svog dokumentarizma, a u 18 sati u istoj je dvorani predavanje Irene Taskovske na temu Praktični uvid u prodaju i distribuciju dokumentarca. Oba su predavanja otvorena za javnost.

Nakon dvodnevne radionice razrade dokumentarnih projekata pod vodstvom Tue Steen Mullera i Cecilie Lidin danas je na programu Pitching forum na kojemu će četrnaest autora predstaviti svoje projekte pred devet televizijskih urednika.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi