PROJEKT VRIJEDAN PAŽNJE

Sudar Percussion i Matej Meštrović snimaju album u dvorcu

26.11.2013 u 10:04

Bionic
Reading

Ansambl udaraljkaša Sudar Percussion i Matej Meštrović započinju sniman je zajedničkog albuma i to u dvorcu Sv. Križ Začretje - impozantnoj kasnobaroknoj grofovskoj rezidenciji iz 18. stoljeća dok su se snimanju kroz sponzorstvo priključili svjetski poznata kompanija Adams Instruments iz Nizozemske, te Yamaha Eurounit sponzoriranjem velikog koncertnog klavira.

Nakon što su održali niz nastupa širom hrvatske ali i šire po regiji, te u pravilu uvijek oduševili publiku suludim aranžmanima i još više samom vještinom sviranja, ansambl udaraljkaša Sudar Percussion zajedno sa jednim od najsvestranijih hrvatskih glazbenika i umjetnika Matejom Meštorvićem, kreću u sniman je albuma. Kako kod njih gotovo ništa nije obično i uobičajeno, tako će i zajednički album snimati u velikoj dvorani dvorca Sveti Križ Začretje.

Koncert će u cijelosti snimati Miro Vidović sa svojom opremom iz studija Morris, dok će Arsen Oremović paralelno snimati i dokumentarni film o nastajanju njihovog albuma. Vjetar u leđa dobili su kroz sponzorstvo najveće svjetske tvornice udaraljkaških instrumenata Adams Instruments koji šalju kamion najrazličitijih udaraljki iz Nizozemske. Istovremenu, snimanju albume se priključila i kompanija Yamaha Eurounit koja je za potrebe snimanja albuma u dvorcu sponzorirala veliki koncertni klavir (C7). Gost na snimanju albuma biti će turski glazbenik Cengit Begojlu – majstor tarabuke iz Prištine. Podršku su dobili i od grada Samobora gdje su ovog ljeta održali neobičan koncert (pogledati video) a završetak snimanja albuma obilježit će prigodnim koncertom na mjestu snimanja u nedjelju 8. prosinca.