MIA PEĆINA, DIREKTORICA LIBERTASA

Stvorili smo prepoznatljiv festival s dodatkom glamura

29.06.2009 u 13:28

Bionic
Reading

U razgovoru za tportal direktorica Libertas film festivala Mirjana Mia Pećina govori o poziciji Libertasa u lepezi hrvatskih filmskih festivala te o težnjama za budućnost. Također objašnjava kako je Libertas povezao nezavisni film i dubrovački glamur

Libertas film festival slavi peti rođendan te je povodom tog malog jubileja, direktorica festivala Mirjana Mia Pećina u razgovoru za tportal odredila poziciju Libertasa u odnosu na druge hrvatske filmske festivale. Također objasnila je koncepciju festivala u kojemu su zastupljeni, igrani i dokumentarni i kratki filmovi.

Pećina smatra da je Libertas u pet godina stvorio prepoznatljivost i zaživio s Dubrovnikom kao gradom domaćinom, koji mu daje dodatnu dimenziju glamura. U budućnosti želi da festival raste iz godine u godinu i u perspektivi postane velik filmski festival.

Dok Mia razmišlja, članovi žirija, Gareth Wigan, Zrinka Cvitešić i Čedomir Kolar iznose svoje viđenje ovogodišnjeg Libertasa. U nastavku pogledajte video intervju s Mijom Pećinom.