ASTRO KOMPATIBILNOST

Strijelac i Vodenjak idealni su poslovni partneri

07.02.2015 u 09:21

Bionic
Reading

Slaganje s nadređenima, radnicima i kolegama ključ je uspjeha u poslu. Različite osobnosti kolega i poslovnih partnera mogu imati izrazito velik utjecaj na koncentraciju i motivaciju. Doznajte kako se Vodenjak nosi s ostatkom zodijaka na profesionalnom planu

VATRENI ZNAKOVI

Ovan i Vodenjak

Kad se vodenjačka ekscentričnost spoji s Ovnovom energijom, neizbježno frcaju iskre. Vodenjak je usmjeren na teoriju i planiranje, ali će ga Ovnova praktičnost natjerati da bude brži i konkretniji. Ako pravilno podijele poslove, zajedno će ostvarivati velike rezultate. Najbolje im leže kratkoročni projekti, jer im motivacija kopni ako ne dobivaju nove poticaje.

Lav i Vodenjak

Ovo je vrlo dinamična kombinacija s velikim mogućnostima za uspjeh. Vodenjak će u partnerstvo unijeti nesvakidašnja rješenja i napredne procjene dok će od Lava zauzvrat dobiti poticaj da bude ustrajniji i odgovorniji. Problem u suradnji s Lavom njegova je potreba za isticanjem i počastima te sklonost izrabljivanju šefovske pozicije.

Strijelac i Vodenjak

Kombinacija Vodenjakove jasne vizije i Strijelčeve dinamičnosti najčešće dovodi do inventivnog i originalnog poslovnog plana. Oboje teže promjenama i inovacijama, imaju avanturistički duh i vole riskirati pa često uspijevaju u zajedničkom poslu. Budući da se odlično razumiju i uživaju u zajedničkim aktivnostima, nerijetko postaju i dobri prijatelji.


ZEMLJANI ZNAKOVI

Bik i Vodenjak

Kad je Bik na sceni, možete očekivati visoku produktivnost. Praktičan je i ne oklijeva se potpuno posvetiti projektu. Vodenjak je maštovit, kreativan, živahan i – ćudljiv. I jedan i drugi smatra da je važniji i talentiraniji od partnera. U ovoj je suradnji značajna mogućnost sukoba pa je njen ishod neizvjestan.

Djevica i Vodenjak

Pedantna i organizirana Djevica ne može podnijeti Vodenjakovu ekscentričnost i osebujan pristup poslu. Ona voli da se stvari odvijaju po planu i redu, a Vodenjak mrzi rutinu i ne poštuje pravila. Više vremena i energije potrošit će na svađe i rasprave, nego na konstruktivan rad. Bolje je da ne surađuju ako nije neophodno.

Jarac i Vodenjak

Iako su na prvi pogled teško spojivi, u ovoj suradnji oboje izvlače ono najbolje jedno iz drugog. Jarac je staložen, oprezan i razuman, a Vodenjak živahan, društven i spreman na rizik, ali ove razlike rijetko dovode do sukoba. Nakon što odrede zajedničke poslovne ciljeve, pouzdano napreduju do ostvarenja.

ZRAČNI ZNAKOVI

Blizanci i Vodenjak

Oboje su oštroumni i komunikativni, ali im nedostaje koncentracije na duge pruge – osobito Blizancu. Puni su originalnih ideja i dobro se razumiju, no ponekad odustanu na pola puta i prijeđu na nešto drugo. Trebali bi se baviti kratkim projektima, a ako su angažirani na dugoročnom poslu, neka ga podijele u nekoliko cjelina između kojih će predahnuti.

Vaga i Vodenjak

Mogu dugo uspješno surađivati ako se ne budu petljali u dio posla koji obavlja onaj drugi. Radni odnosi između ova dva znaka najbolji su kada svaki partner ispunjava svoju radnu kvotu i ne traži prečesto pomoć od drugoga. Bude li svatko izvrsno obavio svoj pojedinačni dio posla, zajednički će rezultat biti iznad svih očekivanja.

Vodenjak i Vodenjak

Sprega dvoje Vodenjaka otvara mogućnosti senzacionalnog uspjeha ili epskog promašaja. Ako su oni jedini poslovni partneri, mogli bi se spotaknuti na nerealnom optimizmu, premalo planiranja i manjku smisla za detalje. Bolje im je u ekipi imati pripadnika zemljanog znaka koji će ih zadržati u razumnim okvirima i spriječiti ih da se zaigraju novcem.

VODENI ZNAKOVI

Rak i Vodenjak

Misaoni su im procesi i motivi u temelju različiti. Oboje imaju puno mašte, ali račja je mašta prikladnija za bajke, a vodenjačka za znanstvenu fantastiku. Problem je i u bioritmu: Vodenjak munjevito počne pa zastane baš kad se sporiji Rak zahuktao. Morat će puno razgovarati i jedno drugome štošta objašnjavati.

Škorpion i Vodenjak

Poslove obavljaju različitim ritmom i imaju drukčije prioritete. Škorpionu je Vodenjak previše hirovit i nepredvidljiv, a Vodenjak njega doživljava intenzivnim i pritajeno opasnim. Također, Škorpion je trezveniji s novcem, a ovaj drugi katkad ulijeće u nerazumne troškove. Bilo bi poželjno da ih netko treći nadzire.

Ribe i Vodenjak

Ovaj dvojac ima izvanredne kapacitete za suradnju na poslovima od općeg interesa. Problem u njihovom odnosu može biti sklonost gubljenja orijentacije i skretanja sa smjera prema uspješnom okončanju projekta. Najbolje je da odmah odrede ciljeve, rokove, pojedinačne zadatke i način rada.