NA STRANICAMA HRVATSKOG FILMSKOG SAVEZA

Što vas očekuje u 74. broju Zapisa?

  • Autor: tportal.hr
  • Zadnja izmjena 23.01.2013 10:33
  • Objavljeno 23.01.2013 u 01:08
Pismo ćaći

Pismo ćaći

Izvor: tportal.hr / Autor: blitz-cinestar.hr

Na internetske stranice Hrvatskog filmskog saveza postavljen je novi, 74. broj Zapisa. Naslovnicu resi snimka iz 'Pisma ćaći', osebujnog malog filma koji se pokazao tajnim adutom 59. festivala igranog filma u Puli

Emotivnošću koja krasi i sam film, redatelj Damir Čučić u Zapisu se nadahnuto prisjetio višegodišnjeg puta nastajanja 'Pisma ćaći'.

Osim priče o nastanku filma 'Pismo ćaći', u Zapisu možete pročitati mnogobrojne osvrte na festivale, revije i programe hrvatskih kratkometražnih filmova u nas i u svijetu: doFuraj svoj film! 59. festivala igranog filma u Puli Damir Radić), 74. svjetski festival neprofesijskog filma UNICA (Ivica Mušan), Prvu klupsku reviju Pulske filmske tvornice, Kockice 10. Zagrebačkog filmskog festivala i 44. reviju hrvatskog filmskog i videostvaralaštva Janko Heidl), a bilježimo i uvodne riječi Hrvoja Turkovića i Diane Nenadić uz Program eksperimentalnog filma na Festivalu Hrvatske u Francuskoj, Croatie, La Voici.

Božidar Trkulja približava  šarene svjetove animatorice Ivane Guljašević, Željko Kipke suočio se s prvom hrvatskom retrospektivom japanskog filmaškog vjetropira Seijuna Suzukija. Duško Popović posjetio je žustru filmsku tribinu u Klinici za psihijatriju Vrapče, a Ana Đorđić i Jelena Modrić predstavljaju zanimljive rezultate ankete o potrebi uvođenja nastave filmske umjetnosti u srednje škole.

Što su prigodom zagrebačkih gostovanja sa zainteresiranima podijelili mađarski oskarovac Istvan Szabo, austrijski dokumentarist Michael Glawogger i danski montažer Neils Pagh Andersen, kao i sjećanja Veljka Bulajića, Borisa Buzančića i Krune Heidlera iznesena na okruglom stolu Zabranjeni hrvatski filmovi održanom u povodu Svjetskog dana audiovizualne baštine, također možete naći u 74. broju Zapisa.

I, naposljetku, Janko Heidl osvrće se na izvrsnu knjigu 'Postjugoslavenski film: Stil i ideologija' Jurice Pavičića

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi