ASTRO ZANIMLJIVOSTI

Što nam donosi Venera u Lavu?

18.06.2015 u 09:46

Bionic
Reading

Venera će ovo ljeto provesti u Lavu i Djevici. Što to znači za nas? Pa, Venera je planet ljubavi, zar ne?

Venera će se ovog ljeta neobično dugo zadržati u istom znaku. S iznimkom razdoblja od 18. do 31. srpnja, kad će nakratko ući u Djevicu, Venera će do 8. listopada boraviti u Lavu, nakon čega će se vratiti u Djevicu.

Ovakav je Venerin položaj posljedica njenog retrogradnog kretanja (prividnog nazadovanja) između 25. srpnja i 6. rujna. Najviše će pogodovati Lavovima, Ovnovima, Strijelcima, Blizancima i Vagama.

Kad je planet ljubavi, estetike i luksuza u Lavu, općenito smo srdačniji i otvoreniji nego u drugim razdobljima. U ljubavi i udvaranju skloni smo velikim, teatralnim gestama, burnom izražavanju emocija i pojačanom trošenju.

Želimo se pokazati u najboljem svjetlu - osobito pred onima koji nam se sviđaju pa poklanjamo povećanu pozornost odjeći, kozmetici, držanju i kondiciji. Jako nam je važna tuđa pažnja pa se vrijeđamo ako nas zanemaruju ili podcjenjuju.


Hvalite sugovornika, ne sebe

Pod utjecajem Venere u Lavu ponos i prestiž su nam vrlo važni pa se sukobljavamo i oko sitnih znakova tuđe neobazrivosti. Čak i ljubavni partner ili simpatija može postati meta našeg gnjeva ako nam se učini da nam je uskratio poštovanje.

S druge strane, padamo na pohvale i komplimente, neovisno o tome koliko su iskreni. Znak Lava donekle nas zasljepljuje pa vjerujemo onome što vidimo, ne zagledajući iza fasade.

Razgovori koje vodimo s predstavnicima suprotnog spola nisu osobito duboki, nego su usmjereni na izazivanje divljenja i ostavljanje pozitivnog dojma. Želite li nekoga osvojiti, postići ćete velik uspjeh budete li mu hranili ego i činili da se osjeća sjajno u vašem društvu.