ASTRO ZANIMLJIVOSTI

Što nam donosi Mars u Blizancima?

19.05.2015 u 09:00

Bionic
Reading

Mars, simbol muškosti, borbenosti i agresije prolazi znakom Blizanaca od 16. svibnja do 24. lipnja. Što to znači za nas?

U mitologiji i astrologiji Mars je bog rata te je povezan s ljutnjom, borbenošću i porivima. On nas motivira i nadahnjuje, pomaže nam da budemo hrabri, daje nam snagu da kažemo što hoćemo, što nećemo i postavimo granice.

Kad se nalazi u znaku Blizanaca, Mars je svestran i fleksibilan, a manje odlučan i fokusiran. Naši interesi postaju raznolikiji, a mi postajemo smeteniji i manje učinkoviti.

Mars u Blizancima pomaže nam pri istovremenom obavljanju raznih poslova, ali nam smanjuje izdržljivost i raspršuje naše energije na sve strane.
Zbog toga za vrijeme ovog planetarnog utjecaja dugoročni projekti trpe zastoj.

Kad je Mars u Blizancima, razmjena se podataka ubrzava, a usvajanje novih gradiva postaje lakše. Nije slučajno da su kraj i početak školske godine smješteni u znakovima kojima vlada Merkur – Blizanci, odnosno Djevica.


Do strasti preko mentalnog podražaja

U ovom se razdoblju lakše upoznajemo, ali ne razvijamo duboke i prisne odnose. Izražavamo se otvorenije i oštrije reagiramo kad smo izazvani. Ironija, cinizam i sarkazam postaju naša glavna oružja.

Marsova sirova, seksualna i izravna energija pod utjecajem Blizanaca postaje manje tjelesna pa nam mozak postaje središnja erogena zona. Strast će nas obuzeti tek ako nas netko ili nešto uzbudi na mentalnoj razini. Želite li nekoga osvojiti, potrudite se voditi zanimljiv i inteligentan razgovor i s vremenom ubacujte zločeste aluzije.

Mars će biti u Blizancima do 24. lipnja 2015., stoga imate dovoljno vremena da izrazite svoje osjećaje i da uvježbate kako koristiti riječi na najbolji mogući način.