TEATRU S LJUBAVLJU

Što je to ganulo Zrinku Cvitešić na koncertu u HNK-u?

08.02.2016 u 15:25

  • +5

U HNK-u održan glazbeno-scenski spektakl Teatru s ljubavlju

Izvor: Društvene mreže / Autor: Facebook/HNK Mara Bratoš

Bionic
Reading

U glazbeno-scenskom spektaklu 'Teatru s ljubavlju' sinoć su povodom 120. obljetnice zgrade zagrebačkog HNK nastupili Ivo Gamulin Gianni, Zrinka Cvitešić, Nikša Kušelj, Atina Tanović i Leonard Jakovina. Odlično raspoložena Zrinka nije krila oduševljenje time što može pred domaćom publikom uz Ivu Gamulina Giannija izvesti jednu od svojih najdražih pjesama, 'Vivo per lei', a Nikša Kušelj otkrio nam je kako ove godine priprema iznenađenje za sve one koji vole njegovu poeziju, novu zbirku pjesama koja nosi ime 'Soul Lipstick'

Za pravu glazbenu romantiku uz pomoć veličanstvenog jazz orkestra HRT-a sinoć su se u zagrebačkom HNK-u pobrinuli pjevač Ivo Gamulin Gianni te dvoje glumaca, Nikša Kušelj i Zrinka Cvitešić. Da osim glumačkog talenta ima i lijep glas, Zrinka je pokazala britanskoj publici u mjuziklu 'Once', no sada je dobila priliku zapjevati i pred hrvatskom publikom.

Jedna od najljepših izvedbi večeri bio je njezin duet s Giannijem, veliki hit Giorgije i Andree Bocellija 'Vivo per lei', a glumica je pjevala bosa našalivši se kako se zbog oduševljenja ne želi polomiti na štiklama.

'Nakon svih svjetskih glazbenih diva s kojima si zapjevao sad si spao na mene', kroz smijeh je poručila Zrinka Ivi Gamulinu Gianniju, a on je sinoć na najljepši mogući način, svojim glasom, obogatio glazbenu večer i poručio kako mu je nakon svih glazbenih zvijezda posebna čast zapjevati sa Zrinkom i Nikšom.

'Najsretniji sam kad se mogu izraziti pjesmom - riječi nisu moje oružje, već glazba. Zrinka i Nikša bili su zaduženi uz pjevanje i za priču pred publikom i lijepo im je to išlo sinoć', smatra Gianni.

Glumica je uz pomoć kolege Nikše Kušelja otpjevala pjesmu iz mjuzikla koji ju je proslavio u Londonu, a poseban trenutak večeri bila je i izvedba pjesme 'Caruso', koju su izveli svi troje. Glumac i glazbenik Nikša Kušelj otkrio nam je da ovo nije njihova prva zajednička glazbena suradnja.

'Prvi put smo zajedno nastupili u predstavi 'West Side Story', u kojoj smo pjevali, plesali i glumili. Nakon te predstave probudila se želja da ponovimo takav projekt, što smo sad i ostvarili', kaže Nikša, nazvavši svoje kolege 'scenskim zvijerima'.

A da kazališne daske nisu njegovo jedino nadahnuće, glumac će po drugi put posvjedočiti svojom uskoro drugom zbirkom pjesama.

'Zvat će se 'Soul Lipstick'. Malo štiva za dušu. Ova luda, kaotična vremena me nadahnjuju', poručio je Nikša.


Zrinka Cvitešić i Nikša Kušelj



Plesni nastup Leonarda Jakovine i Atine Tanović