GORAN BARE

'Što ja imam komunicirati s nekim kog ne vidim?'

12.06.2015 u 06:55

Bionic
Reading

Karizmatični vođa benda Majke Goran Bare uoči zagrebačkog koncerta u Muzeju suvremene umjetnosti 13. lipnja govori o novoj postavi benda, otkriva ima li ikad tremu pred nastup te što misli o društvenim mrežama

'Bit će to mješavina normalnog koncertnog programa, predstavit ću novu postavu glazbenika. Neki od njih su prije svirali sa mnom. Dobra smo ekipa, super zvučimo i funkcioniramo, što mi je najvažnije. Svirat ćemo stare, ali i neke nove pjesme', najavljuje Bare koncert u MSU-u.

S novom postavom glazbenika stvara novi album. Počeo ga je snimati prije godinu dana, ali mu se u međuvremenu više nije sviđao pa je s novom ekipom počeo snimati ispočetka.

'Dobro je to bilo odsvirano, ali nisam bio zadovoljan jer sam bio nagovoren da snimam u studiju u kojem se kvalitetno album ne može snimati. To je na kraju ispalo toliko loše da me na kraju bilo stid pa ga nisam htio izbacivati i sramotiti se. Ponovno snimamo u super studiju i sad će to biti – to', objasnio je roker. Zadovoljan je jer dosta nastupaju; prije svakog izlaska na binu obično se druži s ostatkom benda.

'Pričamo o raznim temama, a kad nam kažu imamo još pola sata do izlaska na pozornicu, uhvati me nervoza pa malo vježbam, razgibavam se da je razbijem iako ona uvijek nestane kad izađem na binu i kad počnem pjevati. Još uvijek jednako uživam na koncertima', ističe Bare.

Nikad, kaže, nije imao tremu.
'Zapravo je to neka vrsta nervoze koja se može nazvati tremom, ali to nije ona trema da se znojiš, da te strah, nego je to više kao uzbuđenje. To je isto kao kad nogometaš kad izlazi na teren, boksač kad se ide boksati ili violinist kad ide svirati koncert. Tako i ja osjećam neki nemir kad izlazim pred ljude jer imam odgovornost kako izvesti pjesme što bolje. Najvažnije je kad izađeš na binu što više uživati jer kad ti uživaš, dolazi do interakcije s publikom i onda i ona uživa i bude odlično. Moja publika je moćna i volim kad sam s njom', kaže.

Nikad mu nije dosadilo bavljenje glazbom i nikad mu ne dođe situacija da se ne želi popeti se na binu.
'Događaju se i takvi dani da mi bude teško, ali čim izađem pred publiku, odlično se osjećam. Više me nerviraju putovanja nego sam izlazak na binu. Putuješ, mučiš se pa dođeš negdje, u ponoć je svirka, a u šest imamo tonsku pa šest sati budeš u hotelu, bezveze gledaš televiziju, iščekuješ koncert... ali kad dođe trenutak nastupa, zaboraviš sve što je bilo prethodno', govori Bare.

Roker ne samo da nije na društvenim mrežama nego je kompjutor zadnji put imao sredinom prošlog stoljeća kada je zaključio da to nije za njega.
'Što ja imam tamo komunicirati s nekim koga ne vidim, koga ni ne znam i voditi neke rasprave? Malo mi je to bezveze i ne pada mi na pamet otvoriti profil, je l' se to tako kaže?'

Sve manje gleda televiziju, a politika ga sve manje zanima.
'Pogledam tu i tamo Dnevnik. Ne možeš se ne živcirati, pa i to izbjegavam. Sve je crno, previše smo negativni. Gledam filmove, sport, a najviše dokumentarce', otkrio je.