ŽELIM VJEROVATI I GOTOVO!

Što donosi treća epizoda 'Dosjea X'?

01.02.2016 u 10:28

Bionic
Reading

Prema mnogima kritičarima, najbolja serija dosad snimljena u znanstvenofantastičnom žanru vratila se u televizijski svijet nakon 13 godina pauze sa šest nastavka

Na kanalu Fox 2. veljače u 22 sata očekuje nas treća epizoda serijala čiju režiju i scenarij potpisuje Darin Morgan, odgovoran za neke od najupečatljivijih epizoda serija 'Dosjei X', 'Clyde Bruckman's Final Repose', 'Jose Chung's From Outer Space' i 'Humbug'. Morgan, sklon kombiniranju humorističnih momenata i SF žanra, sigurno nastavlja trend epizoda koje se pamte, a u kojima Mulder i Scully izgledaju kao da se zabavljaju kao nikad u životu! Slijedi iznimna epizoda u kojoj ćemo naizmjenično prestajati disati zbog napetosti i smijati se!

Epizoda započinje Mulderovim ozbiljnim preispitivanjem svoje karijere i smisla tolike posvećenosti misterioznim ubojstvima – kako bi već nekoliko minuta kasnije bio potpuno opčinjen početkom nove istrage ubojstva u šumi i mogućim ubojicom: Životinja? Serijski ubojica? Opasno čudovište?

Vrlo brzo Mulderu postaje jasno da se radi o 'rogatom gušteru veličine odraslog muškarca s ljudskim zubima', ali kao i uvijek skeptična Scully će napraviti sve forenzičarske analize i proučiti sva moguća znanstvena objašnjenja prije nego što zaključi da se neke istine temelje na legendama i da 'rogati gušter veličine odraslog muškarca s ljudskim zubima' zaista postoji.

Mulderova želja da vjeruje i njegovo povjerenje u vlastite instinkte inspirira Scully tako da će istražiti sve, ponoviti svaki test kako bi mu još jednom pokušala dokazati da se sve može objasniti. A on će ju i dalje uvjeravati u suprotno.