GLUMICA HRVATSKIH KORIJENA

Stana Katić na nišanu Richarda Gerea u novom filmu

27.09.2011 u 08:48

Bionic
Reading

Kanadska glumica hrvatskih korijena Stana Katić u filmu 'The Double', čija se premijera očekuje u listopadu, glumi zajedno s Richardom Gereom te Martinom Sheenom, Stephenom Moyerom i Topherom Graceom

Glumica ne krije da je oduševljena scenarijem, a uloga ruske prostitutke bila joj je posebno izazovna jer je morala svladati još jedan naglasak.

'Igram borbenu rusku prostitutku koja je bitan element u istrazi federalnih agenata s namjerom da sruše ruski kriminalni milje', rekla je Stana koja je svojedobno izjavila da obožava naglaske jer smatra da glumcu daju dodatni prostor za interpretaciju.

Triler 'The Double' bavi se lovom agenata FBI-ja i CIA-e (Gere i Grace) na serijskog ubojicu Cassiusa, koji se vraća s ciljem da ubije američkog senatora. Da bi zatvorio svoj posljednji slučaj, iz mirovine se vraća CIA-in agent kojeg glumi Richard Gere.

Stana glumi rusku prostitutku Amber, koja se u jednoj sceni nađe u borbenom klinču s Richardom Gereom. Stana je poznata po ulozi detektivke Kate Beckett u ABC-jevoj seriji 'Castle'.

Glumica je rođena i odrasla u Kanadi, a roditelji su joj iz Dalmacije, otac iz Vrlike, a mama iz Sinja.