NAGRADNJAČA

ST!llness u Tvornici kulture

06.04.2012 u 09:46

Bionic
Reading

Dvije i pol godine nakon hvaljenog albuma 'Globalno zatupljenje: paket za preživljavanje', koji je izvrsno prošao kod publike i kritike, ST!llness je u vlastitoj produkciji zaokružio novi studijski projekt, najavljen singlom i video spotom 'Moja Generacija'. Album 'ST!llness' s 10 novih pjesama pojavit će se početkom travnja u izdanju diskografske kuće Menart, a prvu provjeru pred zagrebačkom publikom imat će na koncertu u velikom pogonu Tvornice kulture u petak 13. travnja, za koji vam poklanjamo 2x2 ulaznice.

Scenski atraktivni, glazbeno zreli, ST!llness je grupa s odlučnim stavovima i znanjem kako to prenijeti publici. Svojim novim albumom donos prijeko potrebno osvježenje na domaćoj glazbenoj sceni, a live svirkom i energijom koja se širi na koncertima, pokazuje da je jedan od naših najglasnijih i najosvještenijih bandova.

Grupa je pozornicu tijekom godina dijelila s mnogim velikanima ovih prostora, a i šire (EXIT festival x2, Seasplash x2, IN-music festival, Riversplash, DOF, The Prodigy, Misty in roots, Rambo Amadeus, Antenat, Dubioza Kolektiv, RDK, Đubrivo, Hladno pivo, Edo Maajka, Atheist Rap, Let 3 ...).

Čak dva puta bili su gost TBF-u pred prepunim dvoranama Doma sportova. Kažu kako im je sa svima, a prije svega s publikom, uvijek užitak dijeliti vrijeme, prostor, energiju i informacije, pa će tako biti i u Tvornici u petak 13.travnja.

Uigrana ekipa koju čine Ivan Jurić – Yuri (vokal), Ante Ljubičić Experience (gitara), Davor Barišić - Dado (gitara), Daniel Vignjević - Moco (bas), Mario Validžić - Vale (bubnjevi), Ognjen Zečević - Musa ( klavijature, sampler), Krunoslav Kobeščak - Kobi (udaraljke) i Robert Martinović - Robi (sound, efekti) prije zagrebačkog koncerta zaputila se na turneju po Njemačkoj i Francuskoj, kako bi dodatno izbrusila svoj prepoznatljivi crossover hip hopa, reggaea, jungle-punka i funk-rocka. Uz pjesme s nestrpljivo iščekivanog trećeg albuma u koncertnom repertoaru nalaze se mnogo puta provjereni stari favoriti ('Vatra je đava', 'Banana Split', 'Egoskopija', 'Katarza', 'Blues za moju majku', 'Guzotres', 'Džungla', 'Digni glas') s kojima će ST!llness dobro prodrmati Tvornicu kulture.

Koncert u Tvornici kulture počinje u 21 sat svirkom zagrebačkog dub-reggae banda Bamwise, dok će se ST!llness popeti na pozornicu u 22 sata.

Po dvije ulaznice osvojili su:

Davor Mikolčić
Marta Kovač