BORIS MIRKOVIĆ

'Srećom, nisu me previše uspoređivali s Oliverom'

06.07.2015 u 06:57

Bionic
Reading

Glumac i televizijski voditelj Boris Mirković odlično se snašao u remakeu jedne od nekoć najgledanijih emisija, kvizu ‘Kolo sreće’. Svake večeri od ponedjeljka do petka, uz manekenku Ivu Jerković, zabavlja i opušta natjecatelje i gledatelje

Boris Mirković i sam je nekad pratio 'Kolo sreće', emisiju uz koju su stasale brojne generacije gledatelja.

‘Rado se sjećam tih vremena, gledao sam i još danas volim gledati kvizove i naravno učiti’, rekao je glumac i televizijski voditelj.

Usporedbama s nekad zaštitnim znakom emisije Oliverom Mlakarom, Boris nije opterećen. Sam Oliver nazvao ga je svojom dostojnom zamjenom.

‘Na moju sreću, nije bilo puno usporedbi ili barem ja ne znam za njih. Ipak, samo je jedan Oliver Mlakar, a ja sam imao sreću da sam učio od najboljih i, naravno, još uvijek učim. Hvala Oliveru na podršci i pohvalama, to vam je kao kad vas u kazalištu pohvali Pero Kvrgić', kaže uvijek dobro raspoložen i nasmijan 49-godišnji glumac.

Novo izdanje 'Kola sreće' je trenutačno najgledaniji sadržaj na RTL Televiziji jer ga svake večeri gleda oko 400 tisuća gledatelja. Veliki interes gledateljstva Boris, priznaje, nije očekivao, ali se tome nadao. Može se zamisliti i u ulozi natjecatelja kviza.

'Jedva čekam da se to dogodi. Iako, moram priznati, igram zajedno s natjecateljima dok snimamo’, otkrio je. S velikim nestrpljenjem čekam početak snimanja druge sezone, što zbog novih natjecatelja i iskustava, što zbog fenomenalne ekipe.

‘Već smo kao familija’, ističe Boris. Za Ivu Jerković kaže da je mrak i da mu je super surađivati s njom kao suvoditeljicom.


Boris i Iva su novi su voditeljski par novog 'Kola sreće'

'Iva je toliko jednostavna, vesela, profesionalna, a opet prava zafrkantica. Neizmjerno je bitna za atmosferu kviza', kaže. Za pripremu kviza nema puno vremena.

‘Uglavnom je to večer prije i ujutro netom prije svake epizode, ali opet, moram pohvaliti ekipu koja je pravi ‘back up’, jer se uz njih osjećam puno sigurnije’, otkrio je Boris. Kad je riječ o kritikama, kaže da se bavi samo onima do čijeg mišljenja mu je stalo.

‘Lijepo je kad te hvale, ali to te obavezuje da i dalje budeš takav kako bi opravdao te pohvale', ističe. Kad ne radi, Boris slobodno vrijeme provodi najčešće sa svojim kćerima, nećakom i nećakinjom, svojom obitelji.

‘Muzika i motor su moji ispušni ventili. I gadgeti, obožavam ih’, kaže. Otkrio je i kako će provesti ljeto. 'Yamaha MT-07 i ja idemo na Vis pa do Bola. Poslije ću biti s Nikom i Petrom, tatinim srećama', rekao je.