DIRAJU U KLASIK

Sprema se nastavak 'Divnog života'

19.11.2013 u 21:50

Bionic
Reading

U pripremi je snimanje drugog dijela nezaboravnog, a za mnoge i neponovljivog klasika Franka Capre iz 1946. godine, s Jamesom Stewartom u glavnoj ulozi. U nastavku će se pojaviti i glumica iz originalne postave

Karolyn Grimes, koja je glumila kći glavnog junaka Georgea Baileyja, Zuzu, zaigrat će tu ulogu ponovno u filmu koji će se zvati It’s a Wonderful Life: The Rest of the Story (Divan život: Ostatak priče).

Za to će se pobrinuti tvrtka Star Partners (sufinancirala je filmove 'Rain Man' i 'The Color Purple', između ostalih) i producentska kuća Hummingbird Prods, piše Hollywood Reporter.

Ideja o nastavku pala je na pamet Bobu Farnsworthu iz Hummingbirda te se nakon stotog plakanja uz film zapitao što se dogodilo s glavnim junacima.

Ustanovio je da su prava na film već neko vrijeme u javnoj domeni, pa je s Marthom Bolton napisao scenarij u kojem 'Divan život' povezuje s drugim klasikom - 'Božićnom pričom' Charlesa Dickensa - kako bi dobili priču o nevjerojatnoj ljudskoj sposobnosti za oprost kad vidimo da se netko mijenja nabolje.

Očekuje da će biti negativnih reakcija jer ima puno ljudi koji ne vole kad se prčka po klasicima. No vjeruje u priču koju je stvorio i nema namjeru odustati.

Producenti računaju na budžet u rasponu od 25 do 32 milijuna dolara (između 150 i 190 milijuna kuna), a trenutno su u potrazi za redateljem. Film bi trebao biti spreman za blagdansku sezonu 2015. godine.

Zanimat će vas u MAXtv videoteci:
Muppetova božićna priča