PROSLAVIO 83. ROĐENDAN

Špiro Guberina: Još uvijek sam dijete i umrijet ću kao takav

Špiro Guberina s kolegama i prijateljima

Špiro Guberina s kolegama i prijateljima

Izvor: Pixsell / Autor: Duško Jaramaz/PIXSELL

Glumac Špiro Guberina prekjučer je na daskama šibenskog kazališta, na kojima je počeo karijeru, proslavio svoj 83. rođendan. U utorak navečer imao je premijeru predstave Kiklop teatra 'Kamo? Tamo da putujem…' pa mu je cijeli dan prošao u probama i druženju s kolegama. Upravo su rad, kazalište i predstave najbolji lijek protiv depresije s kojom se već neko vrijeme bori, a rezultirali su novim uratkom kojim odaje počast piscima i autorima s kojima je surađivao. Među njima su i Arsen Dedić i Tin Ujević, a sam naslov predstave otkriva da ju je Špiro posvetio upravo njima

Špiro kaže da nije od prevelikih slavlja, ali je preksinoć s kolegama i kolegicama pjevao, jeo i nazdravio za svoj rođendan.
'Proveselio sam se na kazališnim daskama. Morao sam se dobro odmoriti prije predstave i generalne probe da na premijeri budem što bolji. Do dana današnjeg zabavljam svoju publiku i to je ono što me najviše raduje. Volim biti među ljudima i uveseljavati ih jer tako ne mislim na druge stvari', rekao nam je Špiro.

Glumac čiji je život obilježen brojnim kultnim ulogama, u 'Velom mistu', 'Jelenku', 'Buži' i mnogim drugima, i u ovim godinama zadržao je mladenački duh, a kako u šali ističe, za njega život s 83. godine tek počinje.

'Malo mi je teže zapamtiti tekstove, ali i dalje sam odličan u grimasama i mimici', smije se Špiro.

Poželio si je dobro zdravlje i da još dugo može raditi.
'Pitaju me ljudi koji vrag me tjera da radim, ali to je moj život. Volim se igrati. Rodio sam se kao dijete, još uvijek sam dijete i umrijet ću kao takav', rekao je Špiro. Kako i priliči, slavljeniku je nakon predstave uručena i torta, a stigli su i prijatelji da čestitaju velikom šibenskom umjetniku.

Duško Jaramaz/PIXSELL

Duško Jaramaz/PIXSELL

Izvor: Pixsell / Autor: Duško Jaramaz/PIXSELL


Špiro je rođendan proslavio na kazališnim daskama

Duško Jaramaz/PIXSELL

Duško Jaramaz/PIXSELL

Izvor: Pixsell / Autor: Duško Jaramaz/PIXSELL


Nakon predstave u foajeu kazališta razrezana je slavljenička torta 

Marko Prpić/PIXSELL

Marko Prpić/PIXSELL

Izvor: Pixsell / Autor: Marko Prpić/PIXSELL


Špiri je jedan od prvih čestitara bio sin Boris s kojim je jako povezan

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!