'MOJE PJESME, MOJI SNOVI'

Sopranistica Danijela Pintarić mjuzikl posvetila ocu

01.05.2016 u 21:47

Bionic
Reading

Od ovog vikenda u osječkom HNK igra mjuzikl 'Moje pjesme, moji snovi' u kojem glavnu ulogu igra pjevačica i glumica zagrebačkog kazališta Komedija, Danijela Pintarić. Za nju ta predstava ima posebno značenje jer u njoj igra i njezina mlađa sestra Antonija

'Do sada smo jedna drugoj pomagale oko uloga koje smo pripremale, no sada smo se napokon našle u istom projektu. Budući da već neko vrijeme postoji želja da zajedno radimo, vijest da smo obje prošle audiciju i nastupamo u ulogama Marie, odnosno Liesl, nas je jako razveselila. Da zajedno zaigramo na pozornici i to u njegovu voljenom Osijeku, bila je želja i našeg pokojnog oca, koji je upravo mjuzikl 'Moje pjesme moji snovi' jako volio. Zato mu posvećujemo ovu predstavu i nadamo se da nas od negdje gleda', ispričala je Danijela.

Sa sedam godina mlađom sestrom Antonijom Pintarić jako je povezana.
'Iako smo karakterno vrlo različite, uvijek smo jedna drugoj podrška i nikad ne damo jedna na drugu. Doma se možemo i posvađati, osobito zato što smo obje temperamentne, ali inače se uvijek držimo zajedno. Ono što nas je povezivalo je ljubav prema glazbi i obje smo od malih nogu puno slušale glazbu i stalno pjevale. Ja sam i svirala violinu i klavir, a Antonija je voljela i glumiti i upravo smo se u tim smjerovima kasnije profilirale - ja sam diplomirala violinu i pjevanje, a Antonija glumu i lutkarstvo. A kao velike obožavateljice mjuzikla, u tom smo se žanru na kraju i 'spojile'', rekla je Danijela Pintarić.


Danijela je jako povezana sa svojom sedam godina mlađom sestrom Antonijom

U Osijeku je zbog predstave bila većinu vremena, no često je morala 'skoknuti' do Zagreba zbog obaveza u matičnom kazalištu Komedija. Ondje trenutno igra Tanyu u mjuziklu 'Mamma Mia' i Ninu Filipovnu u mjuziklu 'Jalta Jalta' koji je ponovno na repertoaru nakon godinu dana pauze.  Njezina karijera počela je prije 13 godina. U Komediju je došla na audiciju za mjuzikl 'Kosa', dobila glavnu ulogu Sheile, studentice koja želi promijeniti društvo. Iako karijeru gradi kao sopranistica i glumica, okušala se u raznim profesijama. Bila je dirigentica, voditeljica i prevoditeljica. Uz to, diplomirala je violinu i na Umjetničkoj akademiji u Osijeku predaje pjevanje studentima glume i lutkarstva.

Zbog posebnosti vokala često su je uspoređivali s Celine Dion. Ispričala je u kojoj je fazi njezina pjevačka karijera.
'Pjevački dio karijere nisam zapostavila jer vrlo aktivno održavam koncerte u raznim glazbenim žanrovima. Pretpostavljam da se pitanje odnosilo na izdavanje vlastitog materijala, dakle nekih pjesama po kojima bi me prepoznala i šira publika. To nisam namjerno zapostavila, no nakon nekoliko pogrešaka shvatila sam da neću pjevati ništa što ne odgovara mom senzibilitetu i glasu. Dakle, još uvijek sam u potrazi za pravom pjesmom i pravim autorskim i kreativnim timom. Kad se sve kockice poslože, izdat ću i vlastiti materijal. To mi je neispunjena želja, ali ne želim to napraviti bilo kako i na brzinu, želim iza toga ponosno stajati. To je kao s pravom ljubavi - dogodit će se u pravo vrijeme, kada se sve posloži i ne da se forsirati', kaže.

Svoj besprijekoran izgled zahvaljuje radu na sebi.
'Trudim se biti zdrava, nasmijana i njegovana. Svaka žena zna za sebe što joj odgovara i nema tu univerzalnog savjeta. Samo smatram da sebe nikad ne smijemo zapostaviti i uvijek trebamo raditi na sebi - kako izvana, tako i iznutra', tvrdi Danijela koja na pitanje postoji li netko poseban u njezinom srcu, osim obitelji i prijatelja, i kakav joj je ljubavni status, kaže da nikad nije držala do - statusa.
'Važnije mi je bilo ono što osjećam. Trenutno u mom životu postoji netko poseban tko mi puno znači i čini me vrlo sretnom. I to je jedino važno', tajanstvena je.


U mjuziklu 'Moje pjesme moji snovi' Danijela glumi glavnu ulogu, Mariu