BAFTA AWARDS

'Slumdog' favorit i 'britanskih Oscara'

16.01.2009 u 09:00

Bionic
Reading

Nakon Zlatnih globusa, 'Slumdog Millionaire' nastavlja harati dodjelama filmskih nagrada

'Slumdog Millionaire', slavodobitnik nedavno održanih Zlatnih globusa, dobio je 11 nominacija za nagradu Britanske filmske akademije (BAFTA) te tako postao ozbiljan konkurent za najnagrađivaniji film godine. Naravno, ako osvoji većinu.

No ozbiljna mu je konkurencija Fincherov 'The Curious Case of Benjamin Button', koji je također nominiran za isti broj nagrada, njih 11. Za titulu filma godine natječu se još i 'Frost/Nixon', 'Milk' i 'The Reader'.

'Slumdog Millionaire', britansko-indijski film o siromašnom Indijcu koji se obogati na 'Milijunašu' zahvaljujući životnom iskustvu, nominiran je u šest glavnih kategorija, kao što su najbolji film, najbolji glumac (Dev Patel) i najbolji redatelj (Danny Boyle).

Kate Winslet natječe se protiv same sebe u kategoriji najbolje glumice, budući da ima čak dva filma na popisu ('The Reader' i 'Revolutionary Road'), a konkurencija su joj i Angelina Jolie, Meryl Streep te Kristin Scott

S Patelom se natječu Sean Penn, Mickey Rourke i Brad Pitt, koji je uz glavnu ulogu u 'The Curious Case of Benjamin Button' nominiran i za najbolju sporednu ulogu, zahvaljujući 'Burn After Reading' braće Coen

Dodjela nagrada održat će se u Londonu 8. veljače.