NE PROPUSTITE!

Seksi Scully u novim epizodama 'Dosjea X' od 26. siječnja

25.01.2016 u 11:18

Bionic
Reading

S početkom emitiranja desete sezone serije 'Dosjei X', koja će biti emitirana 26. siječnja u 22 sata na kanalu FOX, na male ekrane vraća se i Gillian Anderson u legendarnoj ulozi Dane Scully

Serija 'Dosjei X'uključuje devet sezona i dva filma koji su nastali nakon njenog velikog uspjeha, a Dana Scully ostaje racionalna strana najpoznatijeg FBI-jevog dvojca koji istražuje misteriozne slučajeve te seksi ikona čiji je seksipil izgrađen na stavu, eleganciji, profinjenosti i intelektu, na koji se nadograđuje elokventnost u izražavanju.

Gillian Anderson se prijavila na audiciju za ulogu Dane Scully u seriji 'Dosje X' nakon što je David Duchovny već odabran za ulogu Foxa Muldera. Glumica koju su tražili trebala je biti visoka, plava, sa seksi oblinama u stilu djevojaka iz 'Baywatcha', koje su u to vrijeme bile garancija uspjeha serije. Kao dvadesetčetverogodišnjakinja, lagala je producentima o svojim godinama misleći da će time ostaviti dojam zrelije osobe te lakše doći do uloge.

Danas, s 47 godina, Gillian priznaje da je bila prilično iznenađena kada je dobila ulogu jer zapravo nije nimalo slična liku agentice Scully koja ju je proslavila 90-ih godina prošlog stoljeća. Njezina reputacija problematične tinejdžerice koja je svojim hirovima izluđivala roditelje, mijenjala boju kose, imala piercing, narav zbog koje niti jedan dečko nikada nije nadmašio njezine nepodopštine – sve su to bili razlozi zbog kojih je mislila da nitko na castingu neće u njoj prepoznati kapacitet za preobrazbu u lik znanstvenice sklone racionalnom razmišljanju.

Tijekom sezona serije Gillian je osvajala publiku nekako pozadinski, doslovce se i fizički mijenjajući u svom sazrijevanju. Osim zasluženih glumačkih nagrada, obasipali su je titulama seks simbola: 1996. je prema izboru magazina FHM proglašena najseksi ženom svijeta.