OPAKA KONKURENCIJA

Sedam najboljih filmova Roberta De Nira

'Ovo je De Niro o kojem ja razmišljam. Što li se događa iza tih nevjerojatnih očiju?'

'Ovo je De Niro o kojem ja razmišljam. Što li se događa iza tih nevjerojatnih očiju?'

Izvor: Reuters / Autor: Lucas Jackson

Jedan od najvećih glumaca današnjice imao je svojih uspona i padova, a u nastavku vam nudimo njegove glumačke vrhunce u izboru Nemilosrdnih gadova

Prije 30-35 godina Robert De Niro bio je najbolji glumac na svijetu. To je postalo opće mišljenje, gotovo bi se reklo službeno, u periodu između drugog 'Kuma' (1974) i 'Razjarenog bika' (1980), a u kojem je nanizao doista nevjerojatnu listu uspjeha, listu kakvu većina glumaca ne snimi tijekom cijele karijere: Scorsesejev Taksist', Bertoluccijevo Dvadeseto stoljeće', Kazanov Posljednji tajkun', 'New York, New York', ponovno sa Scorsesejem, i Ciminov Lovac na jelene'. Za jednu veliku karijeru dovoljno, no osim spomenutih, De Niro je snimio još desetak antologijskih filmova i kakvu god top listu napravili, neće biti potpuna.

Danas više nema, kao nekoć, najboljeg glumca na svijetu (a ta je titula bila tim vrednija što su u konkurenciji bili i teškaši poput Marlona Branda, Ala Pacina i Dustina Hoffmana), no samo pogled na njegovu greatest shits listu dovoljan je da se ustvrdi da De Niro danas to, nažalost, više nije. Možda mu se ponovno potrefi, osobito ako se realizira najavljeni reunion s Martinom Scorsesejem, no do tada preostaje nam tek prisjetiti se njegovih boljih dana, genijalnih uloga i filmova. Između tri filma snimljena s Martinom Scorsesejem prvo je mjesto ipak pripalo 'Razjarenom biku'.

Cijeli izbor najboljih filmova Roberta De Nira možete pronaći na portalu Nemilosrdni gadovi

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!