UTAJILI POREZ

Sean Connery i supruga upleteni u korupcijski skandal

21.12.2015 u 10:39

Bionic
Reading

Suprugu slavnog britanskog glumca Micheline Connery (84) tereti se da je utajila porez od pet i pol milijuna funti, a prema pisanju britanskih medija, prijeti joj i zatvorska kazna od dvije godine. Slavni supružnici, koji posljednjih godina žive na Bahamima, angažirali su cijelu vojsku odvjetnika za obranu na sudu

Miran penzionerski život glumačkog veterana Seana Conneryja (85) i njegove supruge Micheline na Bahamima, gdje žive posljednjih godina, narušio je veliki korupcijski skandal u Španjolskoj u koji su upleteni. Naime, kako pišu svjetski mediji, Micheline Connery tereti se da je utajila porez od pet i pol milijuna funti. Španjolski istražitelji došli su do dokaza o kojima će se slavni par uskoro očitovati na sudu. 

Par je već je angažirao najbolje odvjetnike s kojima se konzultirao posljednjih tjedana. Riječ je o porezu koji su utajili još u vrijeme kad su ljetovali u španjolskom gradiću Marbelli gdje imaju veliku vilu. Dobri odnosi s gradonačelnikom rezultirali su i uslugama koje su uzvraćali jedni drugima.

Sean i Micheline Connery u braku su već četrdeset godina, a upoznali su se davne 1970. na turniru golfa u Maroku. Oboje su bili u braku i imali djecu, ali to nije spriječilo Conneryja da započne aferu s Francuskinjom Micheline Roquebrune koja ga je osvojila svojim vatrenim temperamentom. Pet godina poslije bili su u braku. Idila je potrajala punih 40 godina, no skandal u devetom desetljeću života narušio im je miran obiteljski život.

Inače, ovo nije prvi skandal bivšeg Jamesa Bonda. Još u sedamdesetima njegova agresivna narav izašla je na vidjelo kad ga je prva supruga optužila za zlostavljanje. Njegov kratki fitilj nerijetko su na svojoj koži osjetili novinari i paparazzi, tako da se iz svega navedenog može zaključiti kako je sir Sean Connery možda velika glumačka legenda, ali ne uvijek i gospodin.