Od 23. SIJEČNJA

Saznajte što nas novo čeka u drugoj sezoni showa The Voice

05.11.2015 u 21:34

Bionic
Reading

Mentori i voditelji popularnog pjevačkog natjecanja The Voice – Najljepši glas Hrvatske najavili su početak nove sezone tog showa Hrvatske radiotelevizije. Očekuju još više dobrih kandidata te mnogo rada s novim talentima od kojih će samo jedna ili jedan osvojiti titulu najljepšeg glasa Hrvatske

Već je odabrano 76 natjecatelja koji će pokušati impresionirati mentore i doći što dalje u zahtjevnom pjevačkom natjecanju. Tijekom audicija svaki će mentor odabrati pod 10 natjecatelja u svoj tim te ih u drugoj fazi showa dvobojima spojiti u pet parova i odlučiti tko je među njima bolji za nastavak showa. U fazi dvoboja novost je to da će mentori moći preuzeti po jednoga natjecatelja kojega drugi mentori u dvobojima ne odaberu za nastavak natjecanja.

Novost je i sljedeća faza showa koja će se zvati 'nokaut'. U ovu fazu svaki mentor ulazi s pet natjecatelja iz dvoboja i jednim kojega je preuzeo tijekom dvoboja iz drugog tima. Mentor po dvoje odabire da pjevaju jednu pjesmu i potom odlučuju tko je bio bolji i s kim nastavljaju natjecanje. I u ovoj fazi mogu preuzeti po jednoga kojega u nokautu izbaci drugi mentor. U završnu fazu natjecanja – uživo - svaki mentor ulazi s po četiri natjecatelja, a u polufinalnoj i finalnoj emisiji odluku o nastavku natjecanja i pobjedniku showa donose isključivo glasovi gledatelja i slušatelja.

Pobjednik natjecanja i ove će godine potpisati ugovor s izdavačkom kućom Universal Music Hrvatska.

Drugu sezonu The Voicea obilježit će multimedijska nadgradnja kroz mobilnu aplikaciju za Android i iOS koju će Hrvatska radiotelevizija pokrenuti među prvima u svijetu. Bit će to zasigurno nastavak multimedijskog uspjeha prve sezone The Voicea u kojoj su integrirani svi komunikacijski kanali HRT-a.