TOMISLAV JELINČIĆ:

'S dokumentarcem se živi, ne možeš bez toga'

RTL Autor: RTL
Bionic
Reading

Poznati informativni novinar i urednik Tomislav Jelinčić predstavio nam je svoj novi film 'Borba' koji će premijeru imati na ZagrebDoxu

Nakon što se prošle godine prvi put predstavio Doxovoj publici čak dvama filmovima 'Deadline/Lifeline' i 'Pun kufer', Tomislav Jelinčić ove će godine biti u dvostrukoj ulozi: kao član žirija Phone Doxa (zahvaljujući prošlogodišnjoj nagradi) te autor filma 'Borba' uvrštenog u Teen Dox.

Novi Jelinčićev film 'Borba' dokumentarac je o borbi za borbu. U ringu, obitelji, školi, društvu, pred objektivima. U centru priče zagrebačka je maturantica koja trenira tajlandski boks, ali se u Hrvatskoj nema protiv koga boriti. Učeći za maturu i upis na fakultet, sve napore i misli polaže u pripreme za nadolazeće Europsko prvenstvo u Portugalu gdje je konačno očekuju protivnice. I ona njih.

U kratkom razgovoru Tomislav nam je predstavio novi film te rekao pokoju o samom festivalu. 'Nikad nisam ni sanjao da će se moj film prikazivati na ZgDoxu. Zato sam imao veliku tremu na prvom filmu', dodao je između ostaloga.

Cijeli razgovor pogledajte u videu.