SARAJEVO FILM FESTIVAL

Rumunjskim filmom 'Vuk' završen natjecateljski program

24.08.2013 u 09:11

  • +22

Petak na SFF-u

Izvor: tportal.hr / Autor: Dario Gušić

Bionic
Reading

Rumunjski film 'Vuk' mladog redatelja Bogdana Mustate zaključio je u petak natjecateljski program za najbolje ostvarenje ovogodišnjeg Sarajevo Film Festivala (SFF) u kategoriji igranog filma dok su azerbajdžanski 'Moja obitelj, moji rođaci' te austrijski 'Moji očevi, moja majka i ja' posljednji prikazani filmovi koji se natječu za naslov najboljeg dokumentarca

Jedan od tri rumunjska filma u utrci za 'Srce Sarajeva' 19. SFF-a, 'Vuk' je priča o izazovima odrastanja 16-godišnjaka koji je uz sve tinejdžerske dvojbe suočen i s očevom smrću. Mihai Vasilescu u glavnoj je ulozi ostavio solidan dojam, ali to nije uspjelo filmu koji je kao cjelina neuvjerljiv.

Slično vrijedi i za rumunjski film 'Kada noć padne na Bukurešt ili metabolizam' te je potpuno nejasno što je kvalificiralo taj film kao kandidata u kategoriji za najbolji igrani film šire regije.

Festivalska publika svojim glasovima niti jedan od devet filmova koji se natječu za naslov najboljeg igranog ostvarenja do petka nije uvrstila među prvih pet.

Najbolje ocjene i dalje nose 'Krugovi' srbijanskog redatelja Srdana Golubovića, prikazani izvan konkurencije. Film je dramatizacija istinite priče o mladiću Srđanu Aleksiću iz Trebinja koji je ubijen kada je pokušavao zaštititi svog prijatelja Bošnjaka Alena Glavovića.

Ovogodišnji SFF je izvan konkurencije publici ponudio cijeli niz izvanrednih filmova poput posljednjeg ostvarenja Woodyja Alena Blue Jasmin', španjolskog 'Blancanieves' Pabla Bergera, 'Prije ponoći' scenarista i redatelja Richarda Linklatera te 'Glorije' Sebastiana Lelia

19. SFF završava u subotu svečanim proglašenjem najboljih filmova i glumaca u večernjim satima.