DISKOGRAFSKI SPEKTAKL

Rođendan Johna Lennona slavi se reizdanjem 11 albuma

02.09.2010 u 08:00

Bionic
Reading

Veliki diskografski projekt trebao bi pošteno obilježiti naslijeđe pokojne legende Beatlesa

Konačno su otkriveni detalji o velikom paketu reizdanja Lennonovih djela, a riječ je o projektu koji će se u trgovinama pojaviti 9. listopada, po nadzorom udovice Yoko Ono. Naime, 9. listopada Lennonov je rođendan pa će se u paketu tako naći ne samo solo studijski albumi, već i nova, 'sirovija' verzija njegove suradnje s Yoko Ono, albuma 'Double Fantasy' iz 1980. Novu inačicu producirali su Ono i Jack Douglas, koji je radio i na originalnom izdanju.

Cijeli paket sadržavat će 11 CD-a, a prodavat će se pod nazivom 'John Lennon Signature Box'. Naći će se mjesta i za 13 kućnih snimaka koje nikada prije nisu objavljene, kao i eseje koje potpisuju Ono i Lennonovi sinovi Sean i Julian.

Tu je i kompilacija s 15 pjesama nazvana 'Power To The People: The Hits', kao i paket od četiri CD-a 'Gimme Some Truth'.

Osam studijski albuma koja će također doživjeti reizdanje su 'John Lennon/Plastic Ono Band', 'Imagine', 'Some Time In New York City', 'Mind Games', 'Walls And Bridges', 'Rock 'N' Roll', 'Double Fantasy' i 'Milk And Honey'.