ASTRO PROFIL

Ribe su promjenjive i emotivne

03.03.2015 u 16:20

Bionic
Reading

Ribe su znakovi vode pa su stoga promjenjive i emotivne. Njihovom vladavinon završavaju zima i zodijački ciklus

Vlada: od 19. veljače do 20. ožujka (datumi mogu varirati od godine do godine).
Element: voda.
Kvaliteta: promjenjiva.
Vladari: Neptun, Jupiter.
Srodna kuća: dvanaesta.
Životinje: ribe, vodozemci, školjke.
Biljke: ljubičica, ljiljan, lopoč, trska, limun.
Boje: morsko zelena, tamnoplava.
Metali i kamenje: srebro, platina, tirkiz, žad.
Gradovi: Sevilla, Varšava, Jeruzalem, Aleksandrija.
Države: Portugal, Egipat, Samoa.


Riba je znak vodenog elementa i promjenjive kvalitete, kojim vladaju Neptun i Jupiter. Bog mora i oceana Neptun dodijeljen je Ribama kao vladar, jer su riblje emocije univerzalne i tiču se cijelog čovječanstva, kao što oceani obuhvaćaju cijeli planet.

Promjenjivi su znakovi oni koji vladaju posljednjih mjesec dana godišnjih doba. U tu skupinu, osim Riba, spadaju Blizanci, Djevica i Strijelac. 'Promjenjiv' u astrološkom smislu znači onaj s kojim se mijenjaju godišnja doba, ali i onaj tko je emocionalno nestabilan poput pripadnika tih znakova.

S vladavinom Riba ne završava samo godišnje doba zime, nego i cijeli zodijački ciklus. Na proljetni ekvinocij počinje vladavina Ovna i novi ciklus od dvanaest znakova. Prirodne okolnosti ribljeg razdoblja, kao što su mlake temperature, vlaga, česte kiše i topljenje snijega, odražavaju se na rođene u ovom znaku tako što ih čine duboko emotivnima, ćudljivima i teško shvatljivima.

Vrsnii astrolozi mogu lako prepoznati Ribu po njenom sanjivom pogledu, oscilacijama u raspoloženju, izbjegavanju konkretnih odgovora i snažnoj pristranosti ili odbojnosti prema idejama i vrijednostima. No osim mekanih i povodljivih, postoje i agresivne i krvoločne Ribe - kao i u svijetu vodenih životinja po kojima su dobile ime.