ZAGREBAČKA PROMOCIJA

Rene Medvešek predstavio ulomke iz knjige 'Jazz Connections'

19.10.2010 u 15:05

Bionic
Reading

Saksofonist Miro Kadoić sinoć je u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu otvorio druženje uz novu knjigu 'Jazz Connections' autora Davora Hrvoja

Davor Hrvoj na potpisivanju knjige

Mnogobrojni prijatelji dobre knjige i obožavatelji jazza ispunili su sinoć Knjižnicu kako bi saznali nešto više o novoj knjizi te čuli što imaju za reći autor Davor Hrvoj, urednik izdanja Branko Komljenović, autor predgovora Ivica Župan i glumac Rene Medvešek

Zaljubljenik u jazz i iskusni poznavatelj jazz glazbe odabrao je za ovu knjigu samo neke od pregršt zanimljivih razgovora koje je vodio s velikanima jazz glazbe tijekom svoje karijere. Imao je prilike družiti se i razgovarati s glazbenicima kao što su Sonny Rollins, Joe Lovano, Charles Lloyd, Ornette Coleman Jamesom Carter, Dee Dee Bridgewater, ali i s još mnogim glazbenicima u čijim je koncertima uživao. Na gotovo 500 stranica otkrijte više o jazz glazbi, ali i jazz glazbenicima.
Naime, neke je glazbenike toliko oduševio način na koji vodi intervjue, baš kao i njegovo poznavanje jazz glazbe da su mu dozvolili da otkrije i kakvi su oni zapravo kad se svjetla pozornice ugase.

'Posao koji radim za mene je još uvijek zabava, hobi, igra, uživanje, a reakcije čitatelja ili slušatelja koji mi kažu da im je neki od mojih članaka, najčešće intervjua, pomogao u boljem razumijevanju glazbe i ljudi, otvorio nove spoznaje, pa čak i promijenio život, velik su poticaj i potvrda da se trud isplati. U tom poslu najviše volim raditi intervjue ili razgovarati s glazbenicima općenito jer je uglavnom riječ o divnim osobama s kojima lako pronalazim zajednički jezik. Neprestano učim o jazzu, a to mi najbolje uspijeva kroz razgovore s iskusnim glazbenicima', istaknuo je u predgovoru autor knjige.

Davor je svojim poznavanjem glazbe utjecao na mnoge pa tako i na gosta na promociji, glumca Rena Medvešeka. Rene se prisjetio kako je živio u Trnskom u zgradi pored Davorove i kako je Davor njemu i prijateljima već od djetinjstva bio glavni izvor informacija o glazbi. Kaže da je Davor je stanovao u prizemlju pokraj Malog dućana gdje su imali običaj kupiti sokove i onda na Davorovom prozoru slušati i komentirati glazbu.

Kasnije su se nastavili družiti i na koncertima na kojima Davor nije samo uživao, već je fotografirao, marljivo radio intervjue i nedavno ih ukoričio u ovo zanimljivo izdanje 'Jazz Connections'.