BLAGDANSKI SOUNDTRACK

Raspekmezite se uz naj božićne pjesme iz filmova

08.12.2012 u 12:40

Bionic
Reading

Doskočili smo predblagdanskom ludilu! Uronili smo u filmske soundtracke s prigodnom glazbom, obrisali prašinu i posložili 10 najdražih. Zafićukajmo i zapjevajmo zajedno

Prosinačko blagdansko vrijeme ogleda se u posvuda oko nas – u izlozima trgovina, gužvama na cesti, kinorepertoarima, TV programu, radio programu, specijanim božićnim aranžmanima … Nekoga ponese raspoloženje, neki otvoreno hejtaju konzumentski blagdan i sve što kao takav za sobom nosi. Mi smo pak odlučili probrati filmske soundtracke, posložiti omiljene pjesme, ne nervirati se, zafićukati, a zašto ne i - zapjevati. Slobodno nam se pridružite.

Soundtrack Selickovog filma 'Predbožićna noćna mora' ne sadrži klasične blagdanske melodije i tekstove, no to nas nije spriječilo da vam serviramo čak dvije fenomenalne pjesme Dannyja Elfmana koje već neko vrijeme suvereno vladaju našim top listama najdražih božićnih filmskih melodija. 

1. Jack's Lament - Predbožićna noćna mora

2. What's This? -Predbožićna noćna mora

Ostajemo u retro zvuku i slici – prisjetili smo se 'Bijelog božića', mjuzikla iz 1954. kojim su carevali bratsko-sestrinski parovi i pjesme nezaobilaznog Irvinga Berlina, jednog od najpopularnijih tekstopisaca Amerike svih vremena. Od cijelog smo soundtracka odabrali dvije lepršave melodije koje miluju uho i fešta su za oči. Posebno upozoravamo na raskoš koreografije uz pjesmu Mandy – živo božićno drvce nikad nije izgledalo glamuroznije!

3. Mandy Bijeli božić

4. Love You Didn't Do Right By MeBijeli božić

Legendarna Judy Garland, jedna od najpopularnijih američkih glumica i plesačica, u filmu majstora mjuzikla Vincenta Minnellia, 'Vidimo se u St. Louisu', pridružuje slatkastim blagdanskim čestitkama pjesmom koju je kasnije prepjevao veliki Frank Sinatra.



5. Have Yourself a Merry Little Christmas Vidimo se u St. Louisu

Završna pjesma nezaobilaznog blagdanskog filma 'Božićni duhovi' ('Scrooged') iz 1988. duet je tada megapopularne Annie Lennox i Ala Greena, a ujedno i njezin najuspješniji singl koji je izdala izvan matičnog benda Eurythmics.

6. Put A Little Love In Your Heart (Annie Lennox i Al Green) –  'Božićni duhovi' ('Scrooged')

Blok popularnih božićnih pjesama nakon pop dive Annie Lennox najbolje je nastaviti s Oliviom Olson i njenom interpretacijom pjesme, glazbene nositeljice ljubavne dramedije 'Zapravo ljubav' koju, osim suvremenog božićnog duha, krasi i genijalna britanska glumačka postava.


7. All I Want for Christmas is You – 'Zapravo ljubav'



Omiljene filmske lutke predvođene Michaelom Cainom i Kermitom zborno i nestrpljivo iščekuju Božić u filmu 'The Muppets’ Christmas Carol'.

8. One More Sleep 'til ChristmasThe Muppets’ Christmas Carol



Kultna filmska priča redatelja Joea Dantea iz 1984., 'Gremlini', priča (i luduje) o tome što se događa kada nekome poklonite krivi božićni poklon

.

9. Out Out (Peter Gabriel) i Mega Madness – Gremlini




Fenomenalan pjevni isječak iz britanskog filma 'Scrooge' iz 1951. s prigodno 'kiselim' Alastairom Simom u glavnoj ulozi ide kao glazbena želja za sve hejtere Božića ili komercijalno-božićnog ugođaja među nama.



10. I Hate People... - Scrooge