LJETNA FILMSKA ŠKOLA

Radionica europskih koprodukcija na festivalu u Zadru

16.08.2012 u 14:43

Bionic
Reading

Od 27. 8. do 1. 9. 2012, sudionici ljetne filmske škole na Avvantura Festivalu Filmforumzadar, učit će o svim aspektima produkcije i koprodukcije s dvoje iskusnih filmskih stvaraoca Veitom Helmerom i Christopheom Boulaom

Njemački redatelj/producent Veit Helmer je film 'Baikonur', koji će biti predstavljen na festivalu u Zadru kao hrvatska premijera, snimao u Kazahstanu. Prvi je filmski redatelj koji je dobio dozvolu da snima igrani film u raketnoj bazi Baikonur

Francuski redatelj/producent/snimatelj Christophe Boula dobitnik je nagrade za najbolji kratki film na Avvantura Festivalu Filmforumzadar 2011.

Rezultat radionice biti će kratki film.

Učesnici se moraju prijaviti sa životopisom i sinopsisom (maksimalno jedna stranica) za kratki film od maksimalno pet minuta trajanja. Sinopsis mora biti na engleskom jeziku. Radnja priče treba biti vezana uz festival i ne smije sadržavati dijaloge. Polaznici će zajednički pisati scenarij prvoga dana. Okvirno sa 45 kadrova, tako da svaki od učesnika može režirati jedan kadar. Kada neće režirati, onda će imati drug definiranu funkciju na setu, kao: zvuk, asistent kamere, producent itd. Snimat će se na RED kameri.

Važno je da su učesnici slobodni za sudjelovanje na radionici od 27. 8. do 1. 9. 2012. godine

Uvjeti za sudjelovanje na radionici su: poznavanje engleskog, prijaviti se mogu samo oni između 20 i 28 godina te je potrebno raspolagati osnovnim znanjem o snimanju.

Sve prijave na: info@filmforumzadar.com