UZ AKTUALNI SINGL 'SJENE'

Quasarr u Tvornici kulture!

10.05.2013 u 17:18

Bionic
Reading

Aktualni singl riječkog indie pop benda Quasarr 'Sjene' zasjeo je ovaj tjedan na prva mjesta top lista u Zagrebu (Soundset) i Dubrovniku (Radio Dubrovniku) idealno najavljujući njihov predstojeći koncert u Tvornici kulture

Quasarr u Tvornicu stižu u petak, 17. svibnja (dan kasnije od prvog najavljenog datuma, 16. svibnja), na koncert na kojem će odsvirati najpoznatije pjesme s dosadašnja dva albuma, ali i one koje su tek u pripremi za treće izdanje.

Novim singlom Quasarr počinje pripremati put za treći studijski album na kojem će predstaviti svjež, rekonstruiran zvuk benda. Prvi dojam kako će sve zvučati može se dobiti već u sjajnoj nastupnoj pjesmi 'Sjene', za čiji miks i mastering su zaslužni Kevin Paul (dugogodišnji Muteov suradnik, radio na albumima Nicka Cavea & The Bad Seedsa, Depeche Modea, Mobyja, MGMT-a, R.E.M.-a, Goldfrapp) i Jay Frigoletto (radio sa INXS, Oasis, Alice In Chains, Blnodie). Quasarr je nastao početkom 2000. godine kada bilježi svoje prve nastupe svirajući repertoar dijelom autorskih pjesama i obrada.

Quasarr - 'Sjene'


Nakon toga daje naglasak isključivo autorskom radu te snima niz demo materijala i nastupa po važnijim klubovima u Zagrebu, Zadru, Rijeci, Puli, kao i u Sloveniji. Prekretnicu predstavljaju nastupi u polufinalu i finalu projekta 'Inkubator - Aquarius Records' u zagrebačkom klubu Aquarius koji bend etabliraju u glazbenim krugovima i pred publikom. Drugim mjestom na festivalu bend je predstavio novi prepoznatljivi zvuk i zadobio interes izdavača. Od 2004. sve kreće iznova i to u novoj postavi, uz stari autorski duo Frank - Štok. Prvi singl, 'Ti', s albuma prvijenca, tada je bio najizvođenija pjesma godine na mnogim radio postajama u državi i lansirao bend među najtraženije nove izvođače. Sličan uspjeh ponovio je i singl 'Propaganda' s drugog istoimenog albuma objavljenog 2010. godine. U posljednjih nekoliko godina grupa Quasarr svirala je na većini regionalnih festivala, dijeleći pritom pozornicu s imenima kao što su Morcheeba, Klaxons, Skunk Anansie i mnogi drugi.

Ulaznice za koncert Quasarra u prodaji su po cijeni od 30 kuna. Cijena na dan nastupa iznosit će 40 kuna

Službena prodajna mjesta:

• Tvornica kulture (Ljudevita Posavskog 1)
• Churchill shopovi: Avenue Mall, City centar, Arena centar